spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Doi elevi au fost eliminati la prima probã scrisã a BAC-ului

- Advertisement -

COPIUTE MODERNE…Aproape 2500 de elevi au sustinut, ieri, prima probã scrisã a Bacalaureatului, la Limba si literatura românã. Si anul acesta subiectele au fost diferite în functie de profilul pe care l-au terminat elevii, iar reactiile candidatilor la iesirea din sãlile de examen demonstreazã cã cerintele au fost pe placul acestora. Potrivit cadrelor didactice cu care am vorbit, nivelul de dificultate a fost mediu, de aceea notele ar trebui sã fie destul de bune. Cu toate cã în fiecare an subiectele la examenul maturitãtii devin din ce în ce mai usoare, numãrul celor care se sperie si absenteazã este în continuare mare, 104 elevi nu s-au mai prezentat la probã. Doi dintre candidatii prezenti nu s-au putut abtine si au încercat sã tragã cu ochiul în telefon, însã au fost prinsi de supraveghetori si eliminati.

În judetul Vaslui s-au înscris la prima probã scrisã a Bacalaureatului 2521 elevi si s-au prezentat 2417. Dacã la Evaluarea Nationalã totul a decurs ca la carte, lucrurile nu au stat la fel de bine la proba de Limba românã a examenului maturitãtii. Doi elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti au fost prinsi cu telefoanele mobile si au fost eliminati. Acestia nu au respectat regula potrivit cãreia intrarea în sala de clasã cu orice fel de mijloace de comunicare sau informare este strict interzisã. Dacã celor doi cadidati subiectele li s-au pãrut grele, au fost destul de multi elevi care au declarat cã a fost un examen usor, opinie împãrtãsitã si de cadrele didactice, care spun cã nivelul de dificultate a fost mediu. Bacul continuã astãzi, 27 iunie, cu proba la Limba si literatura maternã. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probã scrisã din aceastã sesiune, proba la alegere a profilului si specializãrii, este programatã pentru vineri. Afisarea primelor rezultate este prevãzutã pentru data de 5 iulie (pânã la ora 16.00). În aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi fãcute publice în data de 10 iulie.

Ce au spus elevii

„M-am descurcat”

„Mã asteptam sã fie mult mai greu, aveam multe emotii pentru subiectul al III-lea, dar a fost foarte usor si m-am descurcat. Am ales romanul interbelic ‘Ion’, deoarece a fost mai multã actiune si am avut ce sã scriu. Cred cã voi lua între 7 si 8. Urmeazã sã sustin examen la matematicã si geografie, am mari emotii, dar sper sã fie constructive”, a declarat Alexandra Ursu.

„Subiectele au fost acceptabile”

„Am rezolvat toate exercitiile. Nu mi s-au pãrut grele. Astept rezultatele, eu sper sã iau peste 7”, a declarat Cristina Burghelea.

„Cred cã voi lua între 7 si 8”

„Am avut de ales între ‘Ion’ si ‘Moara cu noroc’. A trebuit sã arãtãm rolul personajului principal în satul sãu. Cred cã voi lua între 7 si 8. Sper sã fie la fel de usor la matematicã si geografie”, a declarat Cãtãlin Dumitrascu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.