spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Ionuț Mișa se răzgândește. Pilonul II de pensii nu se mai desființează

- Advertisement -

Lovitură dură pentru bugetul de pensii. Pilonul II de pensii va dispărea. A confirmat acest lucru chiar viitorul şef al Finanţelor, Ionuţ Mişa, deşi, în primăvară, guvernanţii au negat cu vehemenţă acest lucru.

Ba chiar fondul de pensii NN a fost amendat de stat pentru că şi-a avertizat clienţii să fie atenţi la discuţiile publice despre o posibilă naţionalizare a acestor fonduri de pensii private. 6,8 milioane de români au contribuit la pilonul II de pensii, la care s-au strâns 40 de miliarde de lei.

”Pilonul doi, da, se va desfiinta. Banii se vor intoarce la cei care au cotizat…ei avand posibilitatea sa opteze pentru pensii de stat, pilonul 1 sau pilonul 3. Dacă el dorste sa si reintregeasca fondul administrat de stat, poate sa faca acest lucru”, a declrat Ionuț Mișa, ministrul propus pentru Finanțe.

Declarațiile vin la câteva luni după ce unul dintre cei mai mari administratori de fonduri private, NN Pensii, şi-a informat clienţii că în spaţiul public se vorbeşte despre, e drept, nu despre desființare , ci despre naţionalizarea celor 7,2 miliarde de euro, banii strânşi până acum din Pilonul 2 al pensiilor private obligatorii. Imediat, Autoritatea de Supraveghere Financiară a taxat scump mesajul trimis de NN Pensii. Compania a primit cea mai mare amenda din istoria ASF, de 750.000 de lei.

În prezent, în România sunt aproape 6,8 milioane de salariaţi din România care plătesc o contribuţie de 10,5 la sută din salariul lunar: 6% merg către Casa Naţională de Pensii, iar 5,1 la sută sunt direcţionaţi la fondul de pensii privat.

sursa: https://www.realitatea.net/ministrul-propus-la-finante-pilonul-ii-de-pensii-se-va-desfiinta-dragnea-i-tudose-neaga_2078986.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.