spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
06-iun.-2024

Consultatii gratuite în Vaslui, menite sã depisteze cancerul oral

- Advertisement -

UTIL… Medicul iesean Mirela Shveys, specialist în Chirurgie Oralã si Maxilo-Facialã, va efectua consultatii gratuite în Vaslui, în cadrul campaniei “Depistarea precoce a cancerului oral”. Programãrile se vor face la numãrul de telefon 0747195720 sau în incinta cabinetului Ana Tãnasã, de pe strada Nicolae Bãlcescu, acolo unde se vor efectua si consultatiile.

Semnele de alarmã ce pot ridica suspiciunea de cancer oral sunt:  ulceratie care nu se vindeca în douã sãptãmâni (dupã ce s-a îndepãrtat orice factor iritativ local: lucrãri protetice incorect adaptate, dinti cu margini anfractuoase, etc.); sângerare spontanã, durere persistentã sau lipsa sensibilitãtii la nivelul fetei; noduli cervicali, tumefieri persistente intraorale, faciale sau cervicale; dificultãti în deglutitie, masticatie, vorbire; modificãri ale ocluziei sau mobilitate dentarã, de cauzã necunoscutã (alta decât parodontita marginalã cronicã profundã). În cazul unor leziuni osoase sau ale pãrtilor moi de naturã dentarã, se va lua legãtura cu medicii dentisti pentru îndepãrtarea factorului cauzal (tratamente dentare, refacerea lucrãrilor protetice, extractii etc.), iar în cazul unor leziuni osoase sau ale pãrtilor moi cu un înalt grad de suspiciune, medicul Mirela Shveys, specialist în Chirurgie Oralã si Maxilo-Facialã, va preleva tesut pentru confirmarea diagnosticului (biopsie).

România, locul trei în Europa în ceea ce priveste cancerul oral

“Conform European Cancer Observatory (ECO), în România cancerul cavitãtii orale ocupã locul cinci dupã cel de sân, pulmonar, colon, prostatã si col uterin. În ceea ce priveste incidenta si mortalitatea datoratã cancerului oral si faringian ECO plaseazã România pe un “onorabil” loc trei, dupã Ungaria si Slovacia. În SUA s-au înregistrat de la începutul anului 50 000 de noi cazuri de cancer oral, iar pentru 9700 dintre ei, acesta va fi fatal”, a precizat medicul Mirela Shveys.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.