spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
05-iun.-2024

Copil de sapte ani traumatizat de bunicii paterni, scos din familie cu ordin judecãtoresc!

- Advertisement -

IAD… Caz dramatic în satul Miclesti, comuna Banca, unde Protectia Copilului Vaslui a avut nevoie de Ordonantã Presedintialã sã scoatã un copil de 7 ani de la bunicii paterni, care îl tineau cu forta. Tatãl copilului, Ionel Balaur, de 31 de ani, este arestat preventiv, fiind extrem de violent, iar sotia sa a dat divort de el, obtinând custodia totalã a copilului. Bunicii paterni au refuzat sã dea copilul mamei, fiind nevoie de interventia Protectiei Copilului. Ancheta fãcutã la fata locului a reliefat cã micutul trãia într-un adevãrat iad la bunicii care consumã alcool, fiind neglijat si brutalizat. Ieri, judecãtorii vasluieni au emis Ordonantã Presedintialã de scoatere a copilului din mediul neprielnic de la bunici si au dispus institutionalizarea micutului traumatizat, la Centrul de Primire în Regim de Urgentã pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat (CPRUCANE) din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, unde va urma un program de consiliere psihologicã, urmând a fi reintegrat în familia mamei.

Drama prin care trec unii copii din mediul rural vasluian este de multe ori peste limita suportabilitãtii. Un copil de sapte ani, din satul Miclesti, comuna Banca, a simtit „dragostea” paternã încã din burtica mamei. Femeia, cãsãtoritã cu Ionel Balaur, un individ extrem de violent, a trãit momente greu de imaginat, alãturi de un bãrbat extrem de violent. De altfel, Ionel Balaur, de 31 de ani, este acum în arest preventiv pentru distrugere, lovituri si alte violente. Încã de când a rãmas însãrcinatã cu fiul ei, femeia a fost supusã la chinuri greu de imaginat: bãtutã sistematic cu biciul, cu funia, cu sârma, cu picioarele… a suportat multe lovituri cu palmele, înjurãturi si umilinte, atât de la Ionel Balaur, asa-zisul sot, cât si de la soacra sa, consumatoare de alcool, ca si fiul ei. Acestia se întreceau care sã-i facã viata mai amarã bietei femei. Ea a îndurat cât a putut, pentru copilul ei, dar n-a mai putut si, dupã ce a fost aproape sã moarã de la o bãtaie, a intentat divort, cerând si ordin de protectie împotriva lui Balaur Ionel. A plecat la pãrintii ei, în comuna Suletea, a obtinut custodia copilului, dar nu si-a putut strânge puiul la piept, pentru cã, desi fostul eu sot este în arest preventiv, bunica paternã (fosta soacrã) a refuzat sã punã în aplicare hotãrârea judecãtoreascã. Atunci femeia a apelat la Protectia Copilului Vaslui si la Politia Bârlad, iar DGASPC Vaslui a solicitat ordonantã presedintialã pentru luarea minorului de la bunica paternã. Judecãtorii vasluieni au admis ieri solicitarea DGASPC Vaslui. „Admite cererea formulatã de reclamanta Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, în contradictoriu cu pârîtii Balaur Ionel, în prezent în arest preventiv la IPJ Vaslui si Constantin Nicoleta Mirabela. Dispune, pe cale de ordonantã presedintialã, plasamentul în regim de urgentã pentru minorul B. V.I., la Centrul de Primire în Regim de Urgentã pentru Copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad. Dispune suspendarea exercitiului drepturilor pãrintesti ale pârîtilor cu privire la minor pe durata mãsurii plasamentului în regim de urgentã pânã când tribunalul se va pronunta cu privire la mentinerea sau înlocuirea acestei mãsuri. Dispune ca drepturile/obligatiile pãrintesti cu privire la persoana copilului sã fie exercitate/îndeplinite de seful Centrului de Primire în Regim de Urgentã pentru Copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, iar cele cu privire la bunurile copilului sã fie exercitate/îndeplinite de cãtre directorul general al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Stabileste domiciliul minorului B. V. I., la Centrul de Primire în Regim de Urgentã pentru Copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad”.

Copilul a fost gãsit la bunicii paterni în situatie de risc, fiind neglijat, flãmând, murdar, bãtut… Mai mult, bunica paternã era sub influenta alcoolului, fãcând un adevãrat circ în prezenta reprezentantilor DGASPC Vaslui, refuzând initial sã dea copilul. Doar prezenta politistilor si jandarmilor au „convins-o”. Astfel cã micutul a ajuns la CPRUCANE Bârlad. „Copilul va fi inclus într-un program de consiliere psihologicã, fiind foarte traumatizat de întreaga situatie. Dupã consilierea psihologicã, vom face toate demersurile pentru a fi reintegrat în familia mamei sale, care se va ocupa de cresterea lui”, a precizat Ionel Brãtianu, seful CPRUCANE Bârlad.

Vã reamintim cã Ionel Balaur, de 31 de ani, din satul Miclesti, comuna Banca, a ajuns pe 16 iunie, în arestul IPJ Vaslui, primind mandate de arestare pentru 30 de zile, pentru cã, fiind sub mãsura arestului la domiciliu, a comis o infractiune. Mai precis, pe 15 iunie, Ionel Balaur s-a deplasat în dreptul locuintei unui consãtean, plecând de acasã, l-a amenintat cu acte de violentã pe acesta, dupã care i-a distrus cu un cutit douã anvelope de la o remorcã ce se afla pe drumul public. „Balaurul” din Miclesti, în data de 13 martie, a comis alte trei infractiuni (distrugere, amenintare si lovire sau alte violente) asupra aceleiasi persoane vãtãmate. La acea datã s-a întocmit dosar de cercetare penalã, iar împotriva lui s-a luat mãsura controlului judiciar. Ulterior, mãsura controlului judiciar a fost înlocuitã cu arest la domiciliu. La data de 15 iunie, când Ionel Balaur se afla sub mãsura arestului la domicliu, a comis alte infractiuni de distrugere si amenintare. Pentru aceste fapte, politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca l-au retinut pentru 24 de ore, iar finalul aventurilor penale ale lui Ionel Balaur a fost simplu: judecãtorii bârlãdeni au emis, pe 16 iunie, mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile pe numele lui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.