spot_img
spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
04-iun.-2024

Si cu mâna ruptã din cauza angajatilor, si cu banii luati! (facsimil)

- Advertisement -

Pãtania unei vasluience în Kaufland:

SCANDALOS…Vasluieni, mare atentie atunci când vã faceti cumpãrãturile din Kaufland! În caz cã alunecati si vã rupeti o mânã, un picior, riscati sã plãtiti despãgubiri magazinului! Nu vã vine sã credeti ? Ei bine, întrebati-o pe Adomnitei Georgeta. În timp ce se afla în magazin, la raionul cu fructe, vasluianca a alunecat pe câteva boabe de struguri uitate pe jos de responsabilii cu curãtenia si si-a rupt mâna. Pentru ca incidentul sã nu fie înregistrat la Ambulantã, directorul Kaufland s-a oferit sã o ducã cu masina personalã la spital. Desi avea fracturã de epifizã distalã de radius stâng, doctorul ortoped de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui i-a cerut sã revinã peste sapte zile. Necazul femeii nu se opreste însã aici. Tratatã superficial la SJU Vaslui si cu dureri insuportabile, aceasta s-a adresat Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iasi, unde medicii i-au imobilizat membrul superior în atelã gipsatã si i-au dat 45 de zile de îngrijiri medicale. Asa cum era si firesc, Georgeta Adomnitei s-a adresat instantei, cerând magazinului daune morale în valoarea de 10.000 de lei. Nu doar cã judecãtorul a exonerat magazinul de orice vinã, ba mai mult, a pus-o pe victima incidentului sã plãteascã toate cheltuielile de judecatã. Cã doar asa e în Vaslui, si cu mâna ruptã, si cu buzunarele goale !

Ziua de 17 august 2016 trebuia sã fie una ca oricare alta pentru Georgeta Adomnitei din Vaslui. Clientã fidelã a magazinului Kaufland, aceasta a vrut sã cumpere câteva fructe si legume de acolo. N-a mai apucat sã o facã din cauza unui incident produs la raionul cu fructe. În timp ce se uita la niste preturi, a cãlcat pe câteva bobite de struguri, a alunecat si si-a rupt mâna stângã. Imediat, la fata locului, au venit cei din conducerea magazinului, care nu mai stiau cum sã dreagã busuiocul. Pentru ca incidentul sã nu fie înregistrat la Ambulantã, directorul Kaufland a urcat-o pe femeie în masina personalã si a dus-o la spital.

„Au zis cã n-am nimic grav si sã revin peste 7 zile”

Transportatã de seful Kaufland la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, Georgeta Adomnitei a fost supusã unei noi umilinte. Medicul ortoped care era de gardã i-a spus cã nu are nimic grav si i-a recomandat sã revinã peste o sãptãmânã. „Întâi a intrat directorul magazinului în cabinetul medicului, apoi m-au chemat si pe mine. De ce a trebuit sã intre el primul, nu stiu. Cert e cã dupã ce m-a consultat, doctorul Chiritã, care era de gardã în ziua aceea, mi-a spus cã nu am nimic grav. Mi-a recomandat sã-mi pun mâna într-o esarfã si sã revin la el peste o sãptãmânã”, ne-a declarat Georgeta Adomnitei.

A trebuit sã se ducã la Iasi pentru ca medicii sã-i punã mâna în ghips

Nemultumitã de felul cum a fost tratatã la Vaslui, dar si necãjitã de niste dureri insuportabile la antebrat, femeia s-a internat, pe 19 august, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iasi. În urma razelor fãcute a reiesit cã femeia suferise fracturã de epifizã distalã de radius stâng si contuzie forte de pumn drept. Cadrele medicale din capitala Moldovei n-au stat nicio secundã pe gânduri si i-au imobilizat acesteia membrul superior în atelã gipsatã. Ba mai mult, i-au dat 45 de zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor.

A cerut daune morale în instantã. A fost pusã sã plãteascã cheltuielile de judecatã

„Pentru a scãpa de griji, conducerea magazinului mi-a propus, în primã fazã, sã-mi dea un bon valoric în valoare de 100 de lei. Am refuzat. Mi s-a pãrut revoltãtor. Apoi au venit cu o nouã „ofertã”. Sã-mi plãteascã tot ce am cheltuit cu spitalizarea. Dar eu nu am stat decât o zi în spital, cât mi-a pus mâna în ghips. Au vrut sã-mi plãteascã medicamentele pe care le-am luat, care erau în valoare de 200-300 de lei”, ne-a mai spus victima incidentului. Dupã cele 45 de zile de îngrijiri medicale, Georgeta Adomnitei s-a adresat instantei, pentru a cere daune morale magazinului. S-a reprezentat singurã, în timp ce Kaufland-ul si-a trimis firmã de avocaturã de la Bucuresti. La sfârsitul lunii mai, Judecãtoria Vaslui a decis cã magazinul n-a avut nici o vinã, motivând cã strugurii ãia n-au fost pusi acolo cu intentie. Ba mai mult, femeia a fost pusã sã plãteascã toate cheltuielile de judecatã care se ridicã la câteva mii de lei. „Magazinul si-a recunoscut vina, si-a cerut scuze de incidentul produs. Suspect e cã atât bãiatul care lucra acolo, la raionul cu legume, cât si sefa lui, lucreazã acum în altã parte. Or fi fost dati afarã, au plecat ei de bunã voie, nu stiu. Stiu doar cã eu am suferit si în continuare sufãr, iar Judecãtoria Vaslui a decis ca eu sã plãtesc cheltuielile de judecatã. M-am ales si cu mâna ruptã, si cu banii luati din buzunar. În urmã cu câteva zile am fãcut apel, la Tribunal. Sunt convinsã cã organele legii vor lucra pentru cetãteanul de rând si nu pentru cei cu bani si cã voi câstiga procesul. Merg cu ei pânã în pânzele albe”, ne-a mai declarat Georgeta Adomnitei.

„Dosarul de daune era pregãtit. Doamna a refuzat sã-l semneze”

Potrivit directorului Kaufland Vaslui, magazinul era dispus sã-i plãteascã daune vasluiencei, însã aceasta a refuzat sã semneze dosarul de despãgubire. „Cunosc cazul foarte bine. A fost un incident regretabil. Am dus-o pe doamna cu masina personalã la spital pentru cã cei de la Ambulantã au spus cã mai dureazã pânã ajung la magazin. Am vrut sã nu mai pierd timpul asteptând. Noi aveam pregãtit dosarul de daune în acest caz, dosar din care lipsea doar semnãtura doamnei. A refuzat sã vinã sã semneze pentru despãgubiri”, ne-a declarat Gabriel Kopakz, directorul Kaufland Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.