spot_img
spot_imgspot_img
24.8 C
Vaslui
23-mai-2024

O huseancã , “campioana celor 100 de grile”, la Drept- Universitatea Bucuresti!

- Advertisement -

FELICITÃRI… Învãtãmântul din Husi are cu ce se mândri, cãci nu sunt deloc putini absolventii de liceu care au fost admisi în Universitãti de prestigiu. Între ei se distinge însã Teodora Francisca Selaru, eleva care a reusit performanta sã intre prima la Facultatea de Drept, din cadrul Universitãtii Bucuresti. Teodora îsi pãstreazã, asadar, sirul pozitiilor de lider, cu care a onorat institutiile de învãtãmânt prin care a trecut: a fost sefã de promotie în 2013, cu 10 pe linie, la Scoala “Mihail Sadoveanu”, a fost, la fel, sefã de promotie în 2017 si la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi si, iatã, cu prilejul admiterii, Teodora îi mai bucurã încã o datã pe huseni, fiind cel mai bun student admis la Facultatea de Drept, din cadrul Universitãtii Bucuresti. Impresionati de succesul tinerei din Husi, cei de la platforma “ABCJURIDIC” (abcjuridic.ro) i-au luat un interviu, numind-o, admirativ, “campioana celor 100 de grille”.

“La întrebarea ,,Ce vrei sã te faci când vei fi mare?”, niciodatã nu stiam ce sã rãspund. La sfârsitul clasei a X-a, am decis sã descopãr ce mi-ar putea plãcea. Mi-am creat o imagine clarã asupra viitorului meu atunci când am participat la un proces. Am fost fascinatã de rolul avocatului, al procurorului, al judecãtorului. Am observat reactiile celor din salã, ale inculpatilor si ale apropiatilor celor judecati. Mi-am dat seama cã o profesie în domeniul juridic te apropie de oameni, te face sã îi descoperi. Oamenii pot fi buni sau rãi, sensibili sau puternici, iar eu vreau sã fiu aproape de ei, indiferent de cum se prezintã”, a mãrturisit Teodora Selaru, întrebatã fiind ce anume a determinat-o sã aleagã Dreptul la Universitatea Bucuresti.

Teodora Selaru: “Juristii trebuie sã fie constienti cã actiunile lor pot schimba destine”

“În opinia mea, un student la Drept trebuie sã aibã cunostinte vaste, demne de facultatea pe care o urmeazã. El nu se limiteazã la gramaticã si economie, ci acumuleazã informatii din diverse domenii (stiintã, artã, istorie). Un (viitor) jurist trebuie sã gândeascã logic si sã facã diverse conexiuni, sã înteleagã lumea, relatiile din societate. Juristii trebuie sã fie constienti cã actiunile lor pot schimba destine. Este necesar ca ei sã fie mereu în slujba Dreptãtii, sã fie dispusi sã asculte fiecare individ în parte. Au nevoie de rãbdare, de puterea de a întelege fiecare problemã si de dorinta de a schimba ceva, dacã nu pentru întreaga societate, mãcar pentru un singur om. Cel mai mult mã atrage profesia de avocat. Nu exclud celelalte profesii din domeniul juridic. Îmi voi da seama pe parcursul anilor de facultate ce mi se potriveste. Am început sã învãt pentru admitere cu deviza: ,,Drept sau nimic altceva!”. Nu m-as fi vãzut dând admitere  la o altã facultate. Nu am putut sã conturez un mediu diferit pentru mine. A fost unica mea optiune”, a spus huseanca Teodora Selaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.