spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

A muscat un politist de picior dar a ajuns dupã gratii pentru furt!

- Advertisement -

PERICOL… Dupã ce a muscat un politist de picior si si-a alergat cu drujba câtiva consãteni, tãind o masinã, dar si usa unui magazin, „Smaicãl” de la Râsesti a fãcut-o latã, din nou! Marius Mercas, 39 de ani, a ajuns joi în Penitenciar, pentru patru furturi. În douã dintre cazuri, bãrbatul nu doar cã a furat bateriile si carburantul de la tractoarele oamenilor, dar le-a tãiat si toate furtunurile vehiculele, în asa fel încât distrugerea sã fie totalã. „Îl leagã degeaba Politia, cã el nu are toate tiglele pe casã. La Spital sã îl ducã, la tratament, nu la închisoare”, spun consãtenii.

Bãrbatul a fost arestat preventiv joi, acuzat fiind de comiterea a patru furturi. În toate aceste cazuri, Mercas a vizat tractoarele unor consãteni, doi dintre ei având si asociatii agricole. A furat carburant, baterii, iar în cazul celor care aveau asociatii, bãrbatul a fãcut pagube mai mari, furând de la tractoare tot ce i-a picat în mânã si tãind toate furtunurile care i-au iesit în cale. „A fãcut distrugere, cum s-ar spune. Dar nu cred cã are el minte sã îsi dea seama de propriile fapte. În trecut, a luat o combinã sau o semãnãtoare, nu mai stiu exact, si a intrat cu ea în masina unui politist de frontierã, pe care a fãcut-o praf. A mai fãcut prostii, iar când l-au luat la sectie, a sãrit la politist, l-a muscat pe om, mai ceva ca un câine”, spun cei din Râsesti. În baza probelor, instanta a admis cã Mercas prezintã pericol public concret si l-a arestat pentru 30 de zile.

Si-a alergat constenii cu drujba si dacã nu i-a prins, a tãiat o masinã si usa unui magazin!

În 2011, Marius Mercas era cât pe ce sã facã moarte de om, dupã ce, într-un acces de furie, bãrbatul a alergat cu o drujbã pornitã în mânã, dupã un patron de magazin si gestionarul acestuia. „Din ce am aflat eu, lucrurile au fost în felul urmãtor: <<Smaicãl>> toatã ziua a bãut prin sat, având cu el o drujbã. Poate fusese la lucru, nu stiu. Seara, s-a dus la un magazin de lângã statia de autobuz, unde am înteles cã sunt si niste jocuri de noroc. Pãcãnele, le mai spune. Acolo, nu stiu exact ce s-a întâmplat, ce l-a supãrat, cã a pus mâna pe drujbã, a pornit-o si a început sã fugãreascã gestionarul magazinului si pe proprietar, dar vã dati seama cã s-a speriat toatã lumea de acolo. Unul a fugit pe un geam, altii pe unde au apucat. Vã dati seama cã putea sã omoare pe cineva. La un moment dat, furios, s-a dus la masina proprietarului magazinului, un Volkswagen, si a tãiat-o. Apoi nu s-a potolit, s-a dus si, tot cu drujba, a tãiat bucãti si usa magazinului”, a povestit, atunci, primarul Gelu Pecheanu. Dupã ce a distrus usa magazinului, se pare cã Marius nu a plecat de la fata locului cu mâna goalã, ci a luat suma de 8000 de lei. A fãcut închisoare pentru aceste fapte, însã oamenii spun cã lunile petrecute dupã gratii nu l-au domolit. „Degeaba îl tot duc la închisoare, cã el are nevoie de tratament. Stiti ce bãiat linistit e când nu bea? Ei, dacã bea, e dezastru. De asta el are nevoie de tratament la cap, cã, de la o vreme, parcã s-a ticnit de tot. Dacã îl tin la puscãrie politistii, el vine înapoi si face mai rãu. Dar dacã îl vor duce la expertizã, la Psihiatrie, poate îl spitalizeazã, cu tratament, si când vine în sat e om cu care sã poti trãi într-o mahala”, cred consãtenii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.