spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

“Hora din strãbuni” 2017: impresii si concluzii la final de festival

- Advertisement -

FINAL… “Un extraordinar maraton de cântec si dans, dinamism si explozie de bunã voie”, sunt cuvintele cu care moderatorul de televiziune Mircea Radu a încheiat ultima searã a Festivalului Folcloric International “Hora din strãbuni”. Si are dreptate, dacã tinem cont de numãrul mare al participantilor din tarã si din strãinãtate, precum si de eforturile depuse de organizatori pentru ca totul sã iasã bine. Nu trebuie uitatã nici receptivitatea vasluienilor fatã de eveniment, drept dovadã cã, în ultima searã, desi afarã ploua, oamenii si-au luat umbrelele si au umplut Casa de Culturã “Constantin Tãnase”. Lucrul acesta a fost remarcat si de Mircea Radu, care, impresionat de numãrul mare al spectatorilor, a lãudat publicul vasluian: “Emotia, cãldura, aplauzele si vibrata dumneavoastrã, vã rog sã mã credeti, s-au simtit pânã aici. A fi prezentator de televiziune este o meserie extraordinar de usoarã, cu o singurã conditie: sã fie spectatori ca dumneavoastrã. Mi-ati fãcut o searã extraordinarã. Felicitãri organizatorilor! Asa ar trebuie sã arate o searã de galã a oricãrui festival folcloric international, fie cã se desfãsoarã în Vaslui, în Bucuresti sau în oricare dintre capitalele lumii”.

În spatele celor cinci zile de festival a stat o armatã de oameni de la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT)si Primãriei Vaslui. Ploaia din ultima searã a dat putin peste cap planurile acestora, însã mobilizarea staff-ului a fãcut ca aceasta sã nu compromitã evenimentul. “Ne-am dorit pânã în ultimul moment sã încheiem festivalul în Teatrul de Varã. Din pãcate, ploaia ne-a modificat planul initial. Sper ca asta sã nu influenteze cu nimic concluziile vasluienilor. Le multumesc tuturor celor care au pus umãrul pe parcursul unui an întreg si au fãcut posibil acest eveniment, adicã colegilor mei de la CJCPCT si colegilor de la Primãria Vaslui, cu care am format o echipã”, a precizat Lucian Onciu, managerul CJCPCT.

“Vasluienii si-au încãrcat inimile cu dragostea si veselia <<Horei din strãbuni>>“

Calitatea spectacolelor a fost apreciatã si de cunoscutul Nea Mãrin, presedintele CIOFF România, forum din care festivalul face parte. “Cu încredere, m-am alãturat proiectului pentru organizarea festivalului “Hora din strãbuni”, în 2015. Am sugerat idei si m-am bucurat nespus cã le-am regãsit în desfãsurarea festivalului. Am apreciat implicarea tuturor institutiilor (Consiliul Judetean Vaslui, Primãria Municipiului Vaslui, Centrul Culturii Traditionale Vaslui( alãturi de directorul festivalului, Lucian Onciu, si de întreaga sa echipã, pentru cã au demonstrat profesionalism si multã dãruire, fapte care au dus la ridicarea calitãtii festivalului. Ansamblurile invitate au prezentat spectacole de înaltã tinutã artisticã. Sper cã vasluienii s-au bucurat de spectacol si si-au încãrcat inimile cu dragostea si veselia <<Horei din strãbuni>>“, a transmis Marin Barbu, presedintele CIOFF România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.