spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Zilele Vasluiului – petrecere de trei zile si trei nopti, cu de toate pentru toti (foto)

- Advertisement -

La multi ani, Vaslui!

E ZIUA TA…Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui încearcã si anul acesta sã-i multumeascã pe toti. Expozitii pentru iubitorii de artã, lansãri de carte pentru oamenii cititi, spectacole de teatru pentru copii, competitii sportive pentru pasionatii de miscare si… mici, bere, cârnati, gogosi si alte bunãtãti pentru pofticiosi. Adicã de toate pentru toti, lucru de altfel recunoscut si de primarul Pavãl. “Sã fie bine, ca sã nu fie rãu”, cum ar zice Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc. Dincolo de toate aceste aspecte culturale si culinare, mai mult sau mai putin agreate de un anumit segment de public, trebuie sã vã mai spunem cã atractia zilei a fost de departe concertul trupelor Iris&Cristi Minculescu, alãturi de soprana Felicia Filip, si Vunk. Douã trupe si doi solisti care nu mai au nevoie de nicio descriere si care au demonstrat, asearã, cã muzica bunã nu tine cont de vârstã si nici de categoria socialã.

Deschiderea Zilelor Culturale ale Muncipiului Vaslui a avut loc la ora 10:00, în fata primãriei. Dupã ce s-a intonat imnul orasului, primarul Pavãl a preluat cuvântul: “Permiteti-mi sã multumesc celor care au muncit, adicã colegilor mei, pentru ca aceste trei zile sã fie pe placul tuturor. Distinsi oaspeti, stimatã doamnã Felicia Filip, este o onoare pentru orasul nostru cã sunteti, astãzi, aici, printre noi. De mult timp ne-am dorit sã ne vizitati si sã ne bucurati inimile cu un spectacol. Vã rog sã nu ne uitati si sã mai reveniti la Vaslui. Îl avem aici si pe primarul orasului Radovis din Macedonia, oras cu care noi, vasluienii, suntem înfrãtiti. Îi transmitem aceleasi cuvinte de prietenie si ospitalitate. Declar deschise manifestãrile dedicate Zilelor Vasluiului, rugându-vã sã ne îndreptãm spre Parcul Copou sã rãspândim bucuria acestor zile de sãrbãtoare”, a declarat primarul, ieri, la festivitatea de deschidere. Împreunã cu parada personajelor de poveste, atentia s-a mutat în Parcul Copou, loc care gãzduieste în aceste zile o serie de activitãti culturale si de recreere: “Ghid pentru orasul tãu” – Centrul Municipal pentru Informare si Promovare Turisticã, “Lectura în parc” – proiect al Bibliotecii Judetene “N. M. Spãtarul”, “Carnavalul copiiilor în orasul culorilor”, “Vânãtoarea de instantanee” – concurs de artã fotograficã, Concert simfonic festiv al MuzArt Orchestra, prof. coordonator Beniamin Harii.

Lumânãri decorative, “made in Oprisita”, la Zilele Vasluiului

Pe lângã activitãtile incluse în program de municipalitate, evenimentul aduce în fata vasluienilor si standuri cu produse originale, fãcute cu mãiestrie de concitadinii nostri. Unul dintre acestea este cel al Elenei Mihãilã, cea care produce lumânãri decorative: flori, inimioare, îngerasi, brãduti, stelute, iepurasi, ouã de Paste si multe alte modele care mai de care. Din cearã sau din parafinã, sculptate sau fãcute dupã anumite sabloane, pictate sau fãcute cu tehnica servetelului, parfumate sau neparfumate, toate poartã eticheta “Candles&Harmony, made in Vaslui”, la Oprisita, comuna Poienesti. “Este pentru prima datã când particip cu produse în cadrul unui târg si mã bucur cã, desi lumea nu mã cunoaste, am primit reactii pozitive. Oamenii sunt încântati de ceea ce vãd, pun întrebãri, sunt curiosi de cum le fac si mã felicitã pentru initiativã. Vânzãrile merg destul de bine, preturile sunt accesibile, de la câtiva lei pânã la câteva zeci de lei, în functie de complexitatea lucrãrii. Însã, în linii mari, eu sunt multumitã”, ne-a declarat Elena.

Programul activitãtilor de astãzi

Sãrbãtoarea Vasluiului continuã si astãzi, cu alte activitãti pregãtite de primãrie. La ora 11:00, în Parcul Copou, va continua Carnavalul copiilor în orasul culorilor, cu piesa de teatru “Amintiri din copilãrie”, pusã în scenã de actorii trupei “Pippets art time” a Universitãtii Nationale de Arte “George Enescu” Iasi. Apoi, sunt programate douã momente artistice: recitalul Grupului Vocal Domisong si teatrul de pãpusi al Asociatiei Culturale “Podul Înalt” Vaslui. De la ora 12:00, sala de sedinte a Primãriei Vaslui va fi gazda evenimentului “Învatã sã cresti! Povesti de succes ale tinerilor vasluieni”, precum si a premierii “Primar pentru o zi”. La ora 13:00, atentia se mutã pe vasluienii de vârsta a III-a. La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui, are loc conferintã în cadrul cãrei se va discuta “Despre vârsta a III-a si problemele ei”. Invitati: Dr. Nicolae Barladeanu, Prof. Gheorghe Alupoaie, Ing. Dumitru Jijie, Prof. Dumitru Apostolache, Pr. Nicolae Bãdãrau. De asemenea, se vor lansa douã cãrti: “Plopul fãrã pereche”, volum de versuri – Liliana Elena Mustiuc si “Ispita” – prozã. La ora 15:00, Biserica “Tãierea Capului Sfântului Ioan Botezãtorul” va fi gazda proiectului cultural al Asociatiei Tinerilor Ortodocsi, coordonator pr. Tãnase Marian, iar de la ora 18:00, în Parcul Copou, va avea loc spectacolul folcloric al Asociatiei culturale “La izvorul traditiilor” – “Vatra cu dor”. Ziua se va încheia în Centrul Civic, cu un alt spectacol de muzicã si dans, sustinut de artisti locali, precum si marii artisti Uddi si Randi&Band Live.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.