spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Barlad: Cei mai prosti hoti din Europa. Au furat genti de jumatate de milion de euro si le-au vandut cu 50 de lei bucata!

- Advertisement -

TUPEU DE BORFAȘI Caz incredibil care a ajuns să fie de râsul curcilor prin presa națională și internațională, în care niște poșete unicat ale unui designer italian au fost furate și vândute în România prin câteva magazine, printre care și la Bârlad. Faza este că poșetele erau de firmă, valorau peste 500 000 de euro, iar bârlădencele noastre le-au cumpărat la prețul de 50 de lei bucata! Ion Pintilie, un interlop din localitatea gălățeană Matca, a fost arestat recent și extrădat în Italia, unde este anchetat pentru un furt cu pagubă estimată la 500.000 de euro. Potrivit actelor din dosarul penal, doi gălățeni, Ion Pintilie si Nelu Radulescu, însoțiți de patru complici italieni, ar fi spart, în iulie 2015, depozitul aferent atelierului designerului Gianni Segatta (aflat în apropiere de Padova) de unde ar fi furat toată colecția pe care creatorul de poșete de lux o pregătea pentru 2016. Conform anchetatorilor, hoții au intrat în atelier după ce au spart pereții a două proprietăți învecinate, așa că agentul de pază care era la ușa de intrare n-a știu nimic. O bună parte din poșetele furate (câteva sute) au fost transportate, prin intermediul unor firme de curierat, în România, la Tecuci, de unde au fost vândute apoi către o serie de magazine din Galați, Tecuci, Bârlad și Focșani. Practic, din marfa furată nu s-a mai putut recupera nimic.

Polițiștii români au descins recent la domiciliile a doi bărbați din comuna gălățeană Matca, localitate aflată la doar câțiva kilometri de Tecuci, în căutarea lui Ion Pintilie (zis „Gym Tăranu”) și a lui Nelu Rădulescu (cunoscut și ca Nelu Pohrib; și-a schimbat numele din buletin acum câțiva ani), supectați că au făcut parte dintr-un grup infracțional specializat în spargeri pe teritoriul Italiei. Acțiunea a avut loc la sfârșitul lunii iunie, în urma unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile emise Tribunalul Galați, luate de judecători în temeiul legislației europene, în urma mandatelor europene de arestare emise la data de 20 mai 2017 de Tribunalul din Brescia – Italia – Biroul judecătorului pentru cercetări preliminare. Punerea în aplicare a mandatelor de arestare a fost un succes doar în cazul lui Ion Pintilie, care a fost găsit la domiciliu, arestat și, apoi, extrădat către autoritățile din Italia, în vreme ce Nelu Rădulescu (Pohrib) nu a putut fi arestat, find dat în urmărire internațională.

Bârlădencele amatoare de genți de firmă la 50 de lei bucata!
Iată cum am ajuns iarăși de râsul curcilor prin presa națională și internațională. Pe site-ul recorder.ro, la secțiunea Harfele Săptămânii, se precizează cu mult umor:
„Un interlop gălățean pe nume Ion Pintilie (poreclit însă, din motive necunoscute, Gym Tăranu’) a dat peste cap lumea modei italiene. În timp ce se orienta pe la Padova, Tăranu’ a constatat că celebrul designer de poșete de damă Gianni Segatta (între noi fie vorba, n-am auzit niciodată de el) tratează cu neglijență paza atelierului de creație. Tăranului nu i-a rămas altceva de făcut decât să bage levierul în tocul ușii și să sustragă câteva zeci de poșete. Erau poșetele din noua colecție a lui Segatta. A doua zi, designerul a constatat oroarea și a început să plângă și să calculeze paguba: a ajuns pe la vreo 500.000 de euro. Unde mai pui că poșetele erau unicat și Segatta n-a mai știut să le facă la loc? Harfa e că Tăranu’ nostru habar n-a avut pe ce a pus mâna (de unde dracu’ să știe?), așa că a trimis poșetele în România, prin curier, iar tovarășii lui le-au vândut cu 40 – 50 de lei bucata, pe la fetele din Galați, Tecuci, Bârlad și Focșani. Într-un târziu, Tăranu’ a fost prins de poliție, dar prejudiciul nu mai poate fi recuperat. Păi, ce, bârlădencele or fi proaste să mai dea gențile înapoi?”, scrie site-ul respecitv. Da’ chiar așa!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.