spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Durere fãrã margini la înmormântarea copilului ucis în accident!

- Advertisement -

SFÂSIETOR Copilul de 9 ani, Mihai Sebastian Olaru, din Grivita, care a fost accidentat mortal dupã ce a traversat periculos DN 24 D, a fost condus pe ultimul drum. Tot satul a fost alãturi de familia greu încercatã si care abia se descurcã, având venituri extrem de mici. Autoritãtile locale au venit cu o initiativã lãudabilã: au afisat un banner mare pe care au scris „VITEZA UCIDE” si copiii au purtat bannerul tot drumul, pânã la cimitir. Pãrintii micutului, care a murit la numai 9 ani, sunt sfâsiati de durere, iar comunitatea localã le-a venit în ajutor. Tragem si noi un semnal de alarmã pentru oamenii cu suflet, care ar putea sã-i ajute în continuare.

Atmosferã apãsãtoare, ieri, în comuna Grivita. Mihai Sebastian Olaru, de 9 ani, elev în clasa a III-a, a fost condus pe ultimul drum. Copilul, singurul bãiat al familiei Florin si Liliana Olaru, din Grivita, a fost accidentat pe 18 august, de cãtre un sofer de 61 de ani, din judetul Galati, care circula pe DN 24 D, ce traverseazã comuna Grivita. Mihai Olaru, care fãcuse niste cumpãrãturi de la un magazin din comunã, a traversat în fugã, fãrã a se asigura. A reactionat prea târziu, fiind pur si simplu spulberat de masina care venea cu vitezã. Medicii bârlãdeni l-au resuscitat pe copil de douã ori, a fost trimis la spitalul „Sfânta Maria” din Iasi cu elicopterul SMURD, însã pe 19 august dimineatã copilul a decedat în urma gravelor leziuni suferite.

Semnal de alarmã!

Elevii Scolii Gimnaziale din Grivita, unde Mihai Sebastian Olaru era înscris în clasa a III-a, s-au mobilizat exemplar si l-au condus pe ultimul drum printr-o ceremonie aparte, care s-a vrut un semnal de alarmã. Autoritãtile locale au confectionat un banner, pe care au scris „VITEZA UCIDE”. Este practic un semnal de alarmã tras de edilii comunei deoarece starea DN 24D este jalnicã, plin de gropi, iar multi soferi nu-si dau seama cã si dacã circulã cu 50-60 km/h, când ocolesc o groapã pot acrosa un copil, un bãtrân, un animal, care circulã pe marginea drumului. Iar de cele mai multe ori se terminã cu moartea victimei aflate pe marginea drumului. Nu este singurul caz cel al lui Mihai Sebastian Olaru. Asa cã, la înmormântare, cortegiul funerar a avut în fatã pe colegul de bancã al lui Mihãitã, cu tabloul acestuia, iar imediat în spate, elevii mai mari au mers cu bannerul ridicat, pentru a atrage atentia soferilor de pe DN 24D.

Disperare si sãrãcie

Familia Olaru Florin si Liliana a mai rãmas cu douã fete, una de 11 ani si una de 15 ani, Mihai fiind singurul bãiat. A fost durere mare în sat ieri, tipetele mamei si ale surorilor micutului decedat auzindu-se pânã sus în cer. Oamenii din comunã s-au mobilizat si au ajutat aceastã familie care trece prin clipe foarte grele. Ei locuiesc într-o casã formatã doar dintr-o camerã si un hol, singurul lor venit fiind pânã acum douã luni ajutorul social. Dar de douã luni tatãl, Florin Olaru, s-a angajat, muncind din greu pentru copii si familia lui. Sãrãcia în care trãiesc si drama cumplitã care i-a pus la grea încercare, i-a mobilizat pe oamenii din Grivita, care au donat bani familiei, pentru ca sã poatã sã-si înmormânteze copilul plecat asa de cumplit la Cer. Nu au apelat la nimeni, dar propunerea noastrã este cã dacã vrea cineva sã-i ajute, cu orice se poate: alimente, bani pentru celelalte praznice, rechizite pentru fetele rãmase, ambele eleve, materiale de constructie pentru ca sã-si ridice încã o camerã, sunt rugati sã se adreseze redactiei ziarului nostru pe pagina de Facebook – Vremea Noua-Stiri Vaslui sau pe e-mailul office@vrn.ro, pentru a vã pune în legãturã cu familia greu încercatã. Vã multumim, OAMENI cu suflet mare!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.