spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Vasluieni fãrã gaz, în buricul târgului!

- Advertisement -

INEXPLICABIL…La nici 200 de metri de Piata Traian, 14 familii stau în case de zeci de mii de euro fãrã a fi racordate la gaz. Un lucru de necrezut având în vedere cã aproape tot municipiul Vaslui este racordat la reteaua de gaz. Trist, dar adevãrat. De mai bine de 5 ani de zile locuitorii strãzii Ciprian Porumbescu duc “lupte” cu cei de la primãrie pentru un lucru pe care restul vasluienilor îl considerã bun de drept. “De atâtia ani am încercat sã ne facem auziti. Dar nimeni nu ne dã un rãspuns concret. Înainte zona arãta foarte rãu si numai noi stim cum am reusit sã ne aducem apã potabilã în case. Acum rãmâne sã ne aducem gaz”, ne-au povestit locuitorii. Din pãcate, locuitorii de pe mica strãdutã rãmân si acum fãrã niciun rãspuns din partea autoritãtilor locale, desi oamenii au încercat de mai multe ori sã rezolve problema. “Se face un an jumãtate de când am fãcut mai multe cereri la primãrie.(…) Cei de la primãrie spun cã au trimis cererile la Comisia de Urbanism, iar cei de la Urbanism spun cã nu au primit nimic. Noi tot fãrã gaz rãmânem si suntem fortati sã ne facem focul în casã”, ne-au povestit acestia.

Zona Traian se aflã în modernizare, cu trotuare distruse peste tot si pavele la tot pasul. Cu toate astea, o mânã de vasluieni din aceastã zonã nu sunt fericiti de aceastã cosmetizare. Motivul este simplu: în cartierul unde apartamentele se vând si cu 50 de mii de euro, iar casele sunt la 100 de mii de euro, lipseste o componentã esentialã a unui cãmin modern, gazul. Cele 14 familii care locuiesc pe strada Ciprian Porumbescu se luptã de aproape cinci ani de zile cu continuarea modernãzrii bucãtii de 100 de m care o reprezintã strada lor. Ne-am întâlnit cu 12 reprezentanti ai familiilor ce locuiesc în acea zonã si le-am ascultat oful. ”Noi vrem un singur lucru: sã avem gaz. Suntem la 200 de metri de Piata Traian, la 10 metri de strada noastrã se aflã un bloc racordat la gaz. Strãzile de lângã noi au gaz. Suntem lângã Scoala nr.1, care bineînteles are gaz, si noi încã ne facem focul la sobe. Poate în urmã cu cinci ani nu era o zonã asa de importantã, multi o numeau mahala, dar acum sunt case de zeci de mii de euro. Dar nu asta e important, ideea este cã toti vecinii nostri au gaz si noi nu. Lângã scoala nr. 1, este o stradã la fel ca a noastrã, cu 4 case, dar ei au gaz. Noi de ce nu avem? Stãm cu buteliile în casã ca sã putem sã ne facem mâncare si ne încãlzim apa, sã ne spãlãm, la sobe”, spun locuitorii de pe strada Criprian Porumbescu. Acestia ne-au povestit cã au fãcut mai multe cereri la Primãria Vaslui, dar, din spusele proprietarilor, nu se miscã nimic. Mai mult, doi dintre vasluienii care locuiesc în acea zonã si-au tras gaz de la vecinii de pe strada 1 Mai. “Se face un an jumãtate de când am fãcut mai multe cereri la primãrie. Din pãcate, nu stim ce sã mai facem. Cei de la primãrie spun cã au trimis cererile la Comisia de Urbanism, iar cei de la Urbanism spun cã nu au primit nimic. Noi tot fãrã gaz rãmânem si suntem fortati sã ne facem focul în casã, în mijlocul unui zone în plinã dezvoltare. Nu vrem nimic pe gratis, nu vrem sã ne întindã mâna cei de la primãrie. Vrem doar ca cei de la Urbanism sã vinã cu un plan la noi, sã ne spunã cât ne costã si sã ne punem odatã gaz în casã. Avem doi vecini care nu au mai putut sã stea dupã cei la la primãrie si si-au tras gaz de la cei de pe strada 1 Mai. Unul dintre ei a dat peste patru mii de lei doar pe tevi. Vrem un rãspuns, atâta tot. Sincer, noi credem cã strada noastrã este trecutã ca fiind racordatã la gaz, pentru cã un vecin de-al nostru se judecã cu primãria pentru cã plãteste taxe la primãrie pentru racordarea la gaz, când se vede de la o postã cã nu este urmã de tevi în curtea lui”, ne-au povestit acestia.

O comunitate clãditã pe banii oamenilor!

Aceastã comunitate este construitã pe munca oamenilor. Acestia ne-au povestit cã tot ce înseamnã apã curentã si canalizare au fost fãcute pe munca lor. “În urmã cu câtiva ani, în aceastã zonã nici asfalt nu aveam. Când ploua trebuia sã ne luãm cizmele de cauciuc în picioare, iar când ajungeam la blocul din capãtul strazii ne luam alti papuci în picioare. Îti era si rusine sã mergi la un magazin. Cine te vedea, spunea cã ai venit din nu stiu ce sat îndepãrtat. Am fãcut si atunci cereri sã ne asfalteze strada, dar pânã nu am implicat o televiziune localã nu s-a întâmplat nimic. Dupã ce a apãrut cazul nostru, au venit si ne-au spus cã dacã vrem asfaltare si apã curentã trebuie sã ne facem noi santuri. Numai noi stim câti bani am dat la excavator doar ca sã avem apã în casã. S-au fãcut cinci ani de atunci si încã asteptãm sã vinã sã facã ceva si cu gazul”, au explicat reprezentantii familiilor de pe strada Ciprian Porumbescu. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.