spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-mai-2024

Dosarul elevului de la Informatică găsit mort în casă: Fisuri în raportul criminalistic?

- Advertisement -

Tatăl lui Sabin, colonel SRI, contestă raportul care sugerează că a fost o sinucidere. Ar fi probe care conduc spre un accident provocat de o joacă între tineri sau o crimă înfăptuită de un profesionist.
Dosarul penal în care este cercetată moartea lui Sabin Şerban are numărul 815/2016 şi este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. La acest dosar există şi raportul criminalistic nr. 178.820 din 14 februarie 2017, privind constatarea şi reconstituirea cuţitului extras din corpul lui Sabin. Acest raport este contestat în totalitate de către colonelul SRI.
„Rog să se dispună efectuarea unei noi expertize la faţa locului, adică a apartamentului de domiciliu în ceea ce priveşte constatările şi concluziile raportului elaborat de către reprezentanţii MAI, întrucât astăzi le consider lipsire de profesionalism ori vădit eronate pentru a susţine o anumită concluzie (n.r. – cea a sinuciderii). La mo­mentul efectuării expertizei, organele de anchetă au «încercat» mai multe poziţii ale cuţitului, poziţii care să corespundă unei mici înfundături găsite în tencuiala de după tocul unei uşi aflate la intrarea în camera fiului meu.În urma încercărilor efectuate de către criminalişti, fundătura respectivă s-a adâncit faţă de forma iniţială, rămânând totodată, după ultima încercare cu un imprimeu al tijei metalice de la mânerul cuţitului format dintr-un anumit tip de plexiglas, paralel cu tocul de lemn al uşii de acces în camera fiului meu, şi ca atare, în mod logic, lama cu­ţitului ar corespunde ca partea tăioasă să fie perpendiculară cu parchetul din ca­mera şi holul apartamentului. Anterior, concluzia formulată de către criminalişti a fost că «înfundătura» din parchet a fost cauzată cel mai probabil de mânerul cuţitului, a cărui lamă este paralelă cu pardoseala“, a scris tatăl copilului în contestaţia înaintată la dosarul morţii copilului.
Cu alte cuvinte, colonelul SRI contestă modul prin care Sabin s-ar fi sinucis, şi anume: în camera sa, tânărul şi-a „proptit“ cuţitul între peretele de lângă tocul uşii şi corpul său, apoi s-ar fi împins în el. Apoi, ar fi ieşit pe hol, unde ar fi căzut, iar în cădere, cuţitul înfipt în spate a intrat cu totul în corp. Tatăl lui Sabin spune că „în­fundătura“ respectivă nu a fost produsă de mânerul cuţitului. „Specialiştii care au efectuat exepertiza nu au constatat faptul că peretele de după tocul uşii aferent camerei copilului meu prezintă o rezistenţă foarte redusă la presare. O simplă apăsare cu degetul a provocat o «înfun­dătură» mult mai mare decât ipoteza că acolo s-ar fi sprijinit un corp dur, adică un mâner de cuţit“, a concluzionat tatăl lui Sabin.
S-au găsit două cuţite lângă cadavru

Criminaliştii ieşeni ar trebui să explice mai multe neconcordanţe în acest caz. De exemplu, aceştia nu îşi explică prezenţa unui al doilea cuţit găsit lângă corpul lui Sabin. Băiatul avea înfipt în el un cuţit de bucătărie, de pe care nu s-a putut preleva amprente, iar alături a fost găsit un briceag de tip fluture, desfăcut. De asemenea, lân­gă uşa bucătăriei, a fost găsită o mică baltă cu apă, iar pe masa din bucătărie, o ceaşcă. Din această ceaşcă, Sabin ar fi băut lapte cu cacao în dimineaţa fatidică, înainte să plece cu tatăl său, la şcoală.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/dosarul-elevului-de-la-informatica-gasit-mort-in-casa-fisuri-in-raportul-criminalistic–168847.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.