spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-mai-2024

Locuitorii din Galaţi caută de două ori mai multe informaţii despre stres decât anul trecut

- Advertisement -

În doar 11 luni, numărul căutărilor pe Google referitoare la stres efectuate de locuitorii din Galaţi s-a dublat, arata o cercetare realizată de Dynamic HR, o companie cu activităţi în domeniul resurselor umane. Datele surprinzătoare colectate cu ajutorul motorului de căutare Google i-au determinat pe reprezentanţii Dynamic HR să vadă în ce măsură nivelul de trai al locuitorilor din Galaţi a influenţat în vreun fel creşterea explozivă a numărului căutărilor referitoare la stres. Compania a pornit analiza de la premisa că angajaţii care câştigă mai puţin şi au joburi mai nesigure sunt mai stresaţi faţă de cei cu salarii mari şi locuri de muncă stabile.
Demersul Dynamic HR s-a bazat pe mai multe date: câştigul salarial mediu net lunar (conform Institutului Naţional de Statistică), rata şomajului (potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă) şi numărul căutărilor înregistrate de Google pentru circa 20 de cuvinte cheie relevante referitoare la stres.
Astfel, câştigul salarial mediu net al locuitorilor din Galaţi a crescut cu 17% în cele 11 luni analizate, de la 1.862 de lei în iulie 2016, la 2.177 lei, în mai 2017. În paralel cu avansul câştigurilor, a reieşit ca raţa şomajului din judeţul Galaţi a înregistrat o scădere, de la 9,56% în iulie 2016, la 9,23%, în mai 2017.
Pe de altă parte, datele Google arata că, în iulie 2016, locuitorii din Galaţi au efectuat 340 de căutări referitoare la stres, iar în mai 2017 s-au înregistrat 680 de căutări. La nivel naţional, Google a înregistrat, în mai 2017, peste 25.000 de căutări referitoare la stres. Mai mult, în intervalul iulie 2016 – mai 2017, românii din toată ţara au făcut aproape 170.000 de căutări referitoare la stres.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/locuitorii-din-galati-cauta-de-doua-ori-mai-multe-informatii-despre-stres-decat-anul-trecut.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.