spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

IMAGINI HALUCINANTE: Pâine expiratã si mucegãitã la un supermarket din Bârlad!!

- Advertisement -

DE NECREZUT O bârlãdeancã a cumpãrat de la un supermarket din oras pâine mucegãitã, expiratã de douã zile! Ea ne-a trimis la redactie pozele cu pâine mucegãitã, însotitã de un comentrariu referitor la cum si-a pierdut încrederea în suprmarketul respectiv, de unde fãcea aprovizionarea mereu. Retailer-ul respectiv ar trebui sã fie mai atent cu producãtorii de unde cumpãrã pâinea sau cu angajatii care expun marfa în rafturi. Cazul este acum în atentia Oficiului pentru Protectia Consumatorului Vaslui.

Femeia venea pe 4 septembrie seara spre casã, de la muncã si, greseala ei, nu s-a uitat în magazin la data expirãrii pâinii, fiind de bunã credintã, cã nu se expune la raft, spre vânzare, marfã expiratã. Mai ales dupã mega scandalul mediatic local, unde douã cofetãrii au fost închise si amendate pentru cã au îmbolnãvit zeci de persoane cu dulciuri expirate. Dar uite cã se poate atâta indiferentã pentru sãnãtatea clientilor si la „case mai mari” decât la un laborator de cofetãrie sau o cofetãrie „de fite”. Nemultumitã de produsele vândute de la supermarketul Penny din Bârlad, femeia a fotografiat pâinea cu mucegai cumpãratã si a transmis fotografiile si si-a exprimat nemultumirea pe mailul redactiei noastre. „Iesind de la muncã intru repede în Penny, iau o pâine, merg acasã, fac ceva de mâncare, desfac pâinea… Mi se pãrea cã ceva e în neregulã cu ea… Când citesc eticheta, pâinea era expiratã din 2 septembrie!! Oare în ce lume trãim sã mâncãm pâine expiratã? Bine ca nu i am dat si copilului. Obisnuiam des sã fac cumpãrãturi acolo dar acum am rãmas cu un gust amar”, ne scrie cititoarea noastrã dezamãgitã de supermarketul în cauzã. Desigur, asupra chestiunii ar trebui sã se aplece comisarii de la Protectia Consumatorului. În acelasi timp, retailerii ar face bine sã fie mult mai atenti atunci când îsi selecteazã furnizorii.

Mâncãrurile mucegãite, inclusiv pâinea, sunt periculoase dpentru cã pot aduce în organism micotoxine sau otrãvuri fungice. Anumite tipuri de mucegai pot provoca toxinfectii alimentare, care au ca efecte nedorite crampe intestinale, febrã, diaree, vomã si ametealã. Riscul la care ne expunem atunci când consumãm pâine mucegãitã depinde si de tipul de ciupercã sau bacterie care se dezvoltã în pâine. Trebuie mentionat faptul cã în momentul în care mucegaiul se vede pe pâine, el s-a rãspândit deja în aliment, fiind în mare parte contaminat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.