spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Vai, ce note! Profesorii calificati si necalificati s-au fãcut de râs

- Advertisement -

SLABI…Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a organizat miercuri, 6 septembrie, examen de suplinire pentru profesorii calificati si necalificati, iar rezultatele nu prea le fac cinste. Cel putin la o parte dintre ei. Au fost candidati care, desi au luat note mari la interviu sau la inspectia la clasã, au fost notati cu 1 la scris, semn cã nu au stiut nimic. Bineînteles, existã si o categorie aflatã la polul opus, notele aratã cã unii profesori s-au pus cu burta pe carte înainte de examen, pentru cã s-au descurcat foarte bine, apropiindu-se de punctajul maxim la ambele probe. Dacã cei cu note sub cinci nu prind posturi, sunt si dascãli care au obtinut cu greu o notã de trecere, dar se vor prezenta la catedrã.

În fiecare an, lipsa cadrelor didactice bine pregãtite le dã bãtãi de cap sefilor din învãtãmânt, care se vãd nevoiti sã accepte în scoli profesori slabi sau care nici mãcar nu au studii pentru disciplinele pe care ajung sã le predea. Valoarea pe care o au unii suplinitori este relevatã de notele obtinute de acestia la examenul de suplinire. De exemplu, la concursul de suplinire pentru calificati la proba scrisã nu au lipsit notele de 3 si 4, însã au fost si profesori care s-au apropiat de 10: Pîrvu Rãzvan, profesor de pian – 9,50; Alexandru Ursu, candidat la educatie muzicalã – 9,50. Tot la educatie muzicalã au luat note mari: Ioana Laura Turtã – 9,50, Mãdãlina Maria Ursu – 9.50, Silvia Cãtãlina Chititã – 9,80.

Necalificatii si notele de 1

Cei fãrã studii corespunzãtoare postului au fost, asa cum era de asteptat, si mai slabi la proba scrisã. În cazul lor abundã notele de 2, 3 si 4, dar si cele de …1. Cristian Focsa, aspirant la un post de profesor de educatie fizicã si sport, a primit nota 1. Un alt rezultat jenant este cel înregistrat de Loredana Mitescu – educatoare – cu nota 1,75.  De asemenea, Ileana Postolachi – educatoare- a fost notatã cu 1,90. În aceeasi categorie intrã: Vicentiu Liviu Moldovan – matematica – 1,70 si Oana Andreea Hotoleanu – învãtãtor- 1.30. Printre candidatii fãrã studii corespunzãtoare s-a înregistrat în schimb si o medie maximã. Daniela Gabriela Crãsneanu – edicatie plasticã – a luat 10 la ambele probe – scrisã si practicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.