spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Dezastru la Puscasi: sute de pesti morti dupã golirea barajului

- Advertisement -

PUTOARE…Scene dezolante, ieri, pe barajul Puscasi, acolo unde sute de pesti zãceau morti, pe uscat. Mirosul greu de suportat a ajuns pânã în satul din apropiere, stârnind revolta oamenilor. “Au golit barajul de apã si au lãsat pestii mai mici, cu care nu se puteau duce la piatã, sã moarã. De câteva zile nu mai putem dormi din cauza mirosului. A fost cald iar pestii au intrat în putrefactie. Am fãcut plângeri la Mediu, dar pânã în prezent nu s-a luat nici o mãsurã”, au spus mai multi sãteni din Puscasi.

Golirea barajului Puscasi a afectat puietul pestilor si pãsãrile care în aceastã perioadã se opreau în zonã. Dacã pestii mari au fost luati de cei care au în administratie barajul si vânduti în cele douã piete din Vaslui, puietul a fost lãsat în albia secatã si a murit. Asa se face cã de câteva zile, peste satul Puscasi, dar si peste casele din vecinãtatea barajului s-a abãtut un miros dezgustãtor, greu de suportat. “Avem câteva zile de când viata noastrã s-a transformat într-un adevãrat cosmar. În timp ce goleau barajul de apã, trãgeau cu plasa tot pestele. Pe ãla mai mare l-au dus la piatã si l-au vândut, pe cel mai mic l-au lãsat sã moarã, pe uscat. Acum, pe fundul barajului zac sute de kilograme de pesti morti. Nu stim de ce nu îi ia de acolo, probabil asteaptã sã îi mãnânce pãsãrile. Dar la ce putoare e acolo, nici pãsãri nu mai sunt. De câteva zile nu mai putem dormi din cauza mirosului”, ne-a declarat, sub anonimat, un cetãtean din Puscasi. Oamenii spun cã au fãcut mai multe plângeri si la institutiile statului, fãrã rezultate. “Au fost doi de aici, din sat, la Mediu si au fãcut plângeri, dar deocamdatã nu s-a luat nici o mãsurã. Poate zilele viitoare”, ne-a mai declarat sãteanul.

Lucrãrile la cãlugãr, paravan pentru golirea barajului de peste?

Loc de recreere pentru împãtimitii de pescuit sportiv din judetul Vaslui, dar si sursã de apã de rezervã a orasului, în cazul unei avarii la barajul Solesti, barajul de la Puscasi a fost golit de apã în ultimele sãptãmâni. Oficial, din cauza unor defectiuni la cãlugãr. Neoficial, firma care a avut concesionat barajul pânã acum a vrut sã tragã tot pestele, pentru cã acesta urmeazã sã revinã Administratiei Nationale “Apele Române”. Ieri, în ochiul de apã rãmas, câtiva lucrãtori se chinuiau sã tragã cu plasele si ultima vietate rãmasã. Cât despre lucrãrile la cãlugãr, nici un cui bãtut!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.