spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Husul reprezentat la nivel international de o elevã a Colegiului “Cuza Vodã”!

- Advertisement -

MUNCÃ… Învãtãmântul husean are motive sã se mândreascã, Ioana Adelina Ralea, elevã a Colegiului National “Cuza Vodã”, va reprezenta în perioada 25 – 30 septembrie judetul Vaslui la olimpiada internationalã de Limba Francezã. În aceste zile, Adelina, împreunã cu ceilalti cinci colegi din lotul care va reprezenta România, au avut un stagiu de pregãtire la Alexandria.

În aceste zile, Adelina a participat la un stagiu de pregãtire, care a avut loc la Alexandria, la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, între 12 si 15 septembrie. Din toatã tara sunt doar sase elevi, cei mai buni dintre cei buni, reprezentând clasele a XI-a si a XII-a, din judetele Brãila, Bacãu, Mehedinti, Vaslui, dar si Bucuresti. Au fost alãturi de ei patru profesori însotitori, iar cursurile de pregãtire au fost sustinute de cadre didactice din Bucuresti, Ploiesti si Alexandria. Olimpicii s-au simtit excelent, gazdele din Alexandria, care i-au primit cu pâine si sare, arãtând cã sunt onorate de fapul cã primesc la ei acasã echipa României, cea care va reprezenta tara la Olimpiada Internationalã de Limba Francezã, desfãsuratã anul acesta în Armenia, la Aghveran.

Adelina vrea sã prezinte spectacolul organizat de Zilele Husilor!

Ambitioasã, Ioana Adelina Ralea si-a exprimat de curând dorinta de a fi pe scenã, în fata husenilor sãi, la aniversarea orasului. ”Doresc sã vin în fata concetãtenilor mei si sã le transmit un mesaj puternic, cel putin din perspectiva mea: acela cã si noi avem un potential uman grozav, cã noi suntem aceia care, umãr de la umãr, putem sustine formarea unor noi vlãstare reprezentative. Aici, între aceste dealuri muncite de generatii si nu în cine stie ce urbe mai rãsãritã între toate, aici, la noi ACASÃ, se cultivã felurite valori frumoase: copiii au acces la educatie performantã, sunt atrase fel si fel de proiecte inovatoare, tot aici iau nastere tot felul de cluburi de artã, dans, culturã. Avem un oras destul de mic, dar frumos si bine gospodãrit. Iatã, deci, doar câteva dintre motivele care mã determinã sã doresc cu ardoare sã iau la moment de sãrbãtoare cuvântul în fata unui public minunat”, si-a argumentat dorinta Ioana Adelina Ralea. La Zilele Husilor va face show Smiley, dar si interpreta de muzicã popularã Adriana Ochisanu. Pânã atunci, Adelina are de trecut o provocarea imensã : olimpiada internationalã de la Aghveran, Armenia. Mult succes, Adelina!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.