spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Mesajul noului Episcop de Husi pentru gasca lui Onilã

- Advertisement -

VESTI … Fãtarnicii din echipa lui Onilã pot sta relativ linistiti, cãci noul Episcop ale al Husilor, PS Ignatie Trif (Muresanul), a transmis un mesaj care s-ar putea sã îi bucure: „Telul meu este nu atât o revolutie, cât sã putem face o treabã foarte bunã, oriunde mergem”, a declarat ieri, la Iasi, PS Ignatie Trif (Muresanul), într-un interviu acordat în finalul primei slujbe tinute în calitate de Episcop ales al Husilor, la Catedrala Mitropolitanã. PS Ignatie a rãspuns astfel la o întrebarea adresatã în privinta consilierilor lui Onilã, pãrtasi la faptele lui incalificabile. De asemenea, întrebat dacã va merge la palatul episcopal dupã slujba de întronizare, din care Onilã nu se lasã dus în ruptul capului, PS Ignatie a zâmbit si s-a rezumat sã spunã: „Eu o sã merg acolo, va fi slujba de întronizare, acesta este aspectul cel mai important”.

„În primul rând, vin cu aceastã constiintã a respectului pentru viata privatã a fiecãrui om. Experienta din Occident, cei 6 ani petrecuti acolo în Occident m-au învãtat un lucru esential, si anume sã nu exploatez, sã nu institutionalizez într-un fel sau altul neputintele sau deficintele morale ale indiferent cãrei persoane ar putea sã fie. Prin urmare, cu acest gând vin, cu foarte multã sperantã si foarte multã atentie fatã de sufletul fiecãrui om. Trãim într-o societate în care suntem extrem de fragmentati, foarte usor ne rãnim, foarte usor facem acest colporaj de tot ceea ce înseamnã negativ. Eu nu vin cu asemenea gânduri. Încerc, pe cât îmi stã în putintã, sã imunizez dacã se poate spune în felul acesta, ca sã nu intru în acest iures, care este, din pãcate, atât de prezent, masiv, în societatea româneascã”, a spus noul Episcop al Husilor.

„Voi fi extrem de atent fatã de oamenii nevoiasi”!

Întrebat dacã stie despre problemele Episcopiei Husilor, PS Ignatie s-a ferit de un rãspuns transant, precizând urmãtoarele: „Peste tot este o misiune grea, oriunde ne-am duce, indiferent cã suntem la Husi sau în altã parte a tãrii. Peste tot este foarte important sã ne facem misiunea cu cât mai multã dãruire. Prognoza aceasta de pastoratie deja am anuntat-o, si anume cã voi fi extrem de atent fatã de oamenii nevoiasi, oamenii sãraci, aflati în privatiuni severe materiale, ca în felul acesta, dragostea în Liturghie sã fie cea care sã hrãneascã inima oricãrui om amãrât, necãjit. Prin urmare, peste tot oriunde ai fi nu este o misiune simplã. Si ai sluji lui Hristos într-o societate coplesitã din ce în ce mai mult de secularizare, de atitudini fãtise de opozitie fatã de Bisericã, nu este un lucru simplu”.

Ce a rãspuns noul Episcop, când a fost întrebat despre preotii prigoniti de Onilã si dacã are un gând pentru ei!

„Important este din tot ceea ce fac, din toate actiunile pe care o sã le întreprind, sã fie o mãrturisire si o amprentã a dragostei lui Hristos. Dacã sunt suflete rãnite, sunt suflete care într-un fel sau altul au suferit, important este sã îsi gãseascã o brumã de mângâiere”.

PS Ignatie a spus cã se va ruga lui Dumnezeu ca Onilã sã depãseascã momentele critice

„Ce sã spun, noi, Biserica, vorbim despre pocãintã. Mi-este foarte greu sã mã pronunt în ceea ce priveste toate aceste acuzatii, pentru cã am fost într-un fel departe de ele, nu am fost obisnuit cu un asemenea tip de abordare si cu avalansa care este, din nefericire, specificã societãtii românesti, însã atitudinea v-o pot spune, atitudinea mea de Episcop. Eu vreau sã am o atitudine evanghelicã, de rugãciune, de foarte multã rugãciune si pentru dânsul ca Dumnezeu sã îl ajute sã depãseascã toate aceste momente foarte critice pentru dânsul si pentru Biserica noastrã. Prin urmare, vin cu acest mesaj, cu aceastã atitudine de dragoste, de foarte multã deschidere si nu de polarizare. Nu este stilul meu si nu vreau sã fie în slujirea mea polarizarea de orice fel”.

PS Ignatie: „Sunt un om precaut, foarte întelept, asa cum sunt multi dintre cei care vin de acolo, din Occident”

„Cred ca este prematur sã mã pronunt, sunt, în general, un om precaut, foarte întelept, asa cum sunt multi dintre cei care vin de acolo, din Occident, important este sã vãd ce este la fata locului, la modul foarte concret, si nu în general, si dupã aceea important este… . Telul meu este nu atât o revolutie, cât sã putem face o treabã foarte bunã, oriunde mergem”, a spus noul Episcop al Husilor. Întrebat dacã se va duce la Husi sã stea în palatul ocupat acum de Onilã, PS Ignatie a zâmbit si a spus doar atât: „Eu o sã merg acolo, va fi slujba de întronizare, acesta este aspectul cel mai important”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.