spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Didi Alexandroaei câstigã alegerile-contestatia liberailor, respinsã de judecãtori

- Advertisement -

Boicot esuat la Osesti

CÂSTIG…Încercãrile liberarilor de a boicota alegerile de la osesti s-au soldat esecului dupã ce magistratii Judecãtoriei Vaslui au respins, ca nefondatã, contestatia formulatã de cãtre acestia. Decizia judecãtorilor este defintitivã. Astfel, la Osesti, PNL nu a fãcut decât sã întârzie numirea în functie a celui care a câstigat scrutinul de duminicã. Din pãcate, aceastã întârziere s-a rãsfrânt asupra angajatilor primãriei din comunã. Rãmasi fãrã primar si viceprimar, salariatii nu si-au putut primi salariile pentru cã nimeni nu a putut semna documentele necesare. Se pare cã supãrarea liberalilor vine dupã ce candidatul lor, Didi Alexandroaei, a trecut, înainte de alegeri, în tabãra PSD-istã. La finalul numãrãrii voturilor, acesta a fost desemnat câstigãtor si procesul verbal întocmit în acest sens a fost semnat de toti membri partidelor care au avut candidati sau reprezentanti la sectiile de votare. Dupã ce s-au trezit, liberalii au decis sã solicite în instantã renumãrarea voturilor pe motiv cã au existat mari greseli la sectia din Buda, acolo unde au votat aproximativ 500 de persoane.

Chiar dacã cu cântec, la Osesti, s-a ales, în sfârsit, un primar. Câstigãtor a fost desemnat candidatul PSD Didi Alexandroaei, cel care, pânã nu demult, era în tabãra liberalã. Supãrati de rezultatul alegerilor liberalii vasluieni contestã rezultatul alegerilor la Judecãtoria Vaslui si solicitã instantei renumãrarea voturilor. Au fãcut acest lucru chiar dacã procesul verbal încheiat la sfârsitul scrutinului a fost semnat de toti membri partidelor politice prezenti în sectiile de votare. Contestatia PNL a ajuns pe masa judecãtorilor. Ieri, instanta a decis sã o respingã ca nefondatã. Decizia este definitivã si nu mai are alte cãi de atac. Altfel spus, în scurt timp, comuna Osesti va avea un nou primar si salariatii Primãriei pot rãsufla usurati. Rãzbunarea lui Marius Arcãleanu &co s-a terminat destul de repede chiar dacã osestenii au avut de suferit. Mai exact, cei din primãrie nu si-au putut lua salariile pentru cã, în tot acest timp, comuna a rãmas fãrã un coordonator principal de credite, adicã acea persoanã care poate semna actele pe baza cãrora oamenii din Primãria Osesti îsi pot primi banii. De asemenea, situatia de la Osesti a fost una cu totul specialã pentru cã, dupã demiterea fostului edil Grigore Lefter, functia a fost preluatã de cãtre viceprimarul de la acea vreme, Didi Alexandroaei. Odatã cu candidatura acestuia la acesta rãmâne fãrã atributiuni si comuna fãrã primar, pe perioada desfãsurãrii alegerilor.

Contestatia formulatã de cãtre PNL Vaslui

„Pentru a clarifica unele aspecte referitoare la alegerile locale partiale din data de 5 noiembrie 2017 din comuna Osesti, PNL Vaslui a solicitat prin adresa nr 272 din 6.11.2017 renumãrarea voturilor. Aspectele semnalate, care trebuiesc lãmurite la renumãrarea voturilor sunt: Numãrul mare de voturi nule din cele 3 sectii de votare, 46, comparativ cu diferenta care a fost între primii doi competitori, 19 voturi. Discrepanta foarte mare între numãrul voturilor obtinute de candidatul PNL în cele 3 sectii de votare, în douã dintre ele cãstigând detasat, în timp ce la Osesti reprezentantul PSD a câstigat categoric. Diferenta mare în ce priveste prezenta la vot afisatã în timp real pe site-ul ROAEP si cea de pe Procesul-Verbal întocmit în sectia 369 Osesti. La încheierea procesului de votare prezenta la vot afisatã pe site în sectia Osesti era de 538 persoane, iar pe Procesul-Verbal prezenta la vot a fost de 550 persoane. În celelalte douã sectii de votare datele au fost identice: la Pãdureni 130 persoane, iar la Buda diferenta a fost de o persoanã. Potrivit reprezentantilor PNL din sectia de votare Buda si din BEC Osesti, sacul cu buletinele de vot din sectia de votare 370 Buda a fost transportat la BEC nesigilat. Mai mult, Procesul-Verbal privind consemnarea rezultatelor votãrii din sectia Buda a fost refãcut la BEC în absenta reprezentantilor PNL si ALDE din sectia de votare, semnãtura acestora pe PV-ul refãcut lipsind. Tot în acest proces-verbal refãcut, numele reprezentantului PNL din sectia de votare este trecut eronat. Mentionãm cã reprezentantul PNL din sectia de votare a fãcut cerere în scris, conform legii, pentru a primi o copie a Procesului-Verbal privind consemnarea rezultatelor votãrii, dar presedintele sectiei, dna. Gosav Elena a refuzat sã-i elibereze aceastã copie. Asteptãm clarificarea celor semnalate prin renumãrarea voturilor din cele trei sectii de votare din comuna Osesti la alegerile partiale din 5 noiembrie 2017″, semnaleazã liberalii vasluieni, în actiunea de la instantã. Însã, ceea ce s-a petrecut în comuna Osesti în ziua de duminicã a demonstrat incompetenta unor persoane puse sã valideze un proces electoral, mai ales în conditiile în care a fost o singurã localitate la Vaslui unde s-au organizat aceste alegeri locale. Greselile au pornit de la presedinta si loctiitorul sectiei de votare de la Buda. Sursele noastre povestesc faptul cã, la ora 21.00, când s-au închis urnele, presedinta sectiei, o profesoarã de religie, le-a spus membrilor comisiei cã nu are habar cum se completeazã procesul verbal de numãrare a voturilor. A sãrit imediat în ajutor loctiitorul, care a spus cã va completa el procesul verbal, dar a iesit o harababurã generalã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.