spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Profesorii talentati care au realizat materiale didactice au unde sã-si publice lucrãrile

- Advertisement -

INVITATIE…Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui adreseazã un apel tuturor cadrelor didactice din judetul Vaslui care au realizat materiale educationale, cã au unde le publica. Le-au pus la dispozitie o retea, parte componentã a Bibliotecii Nationale Virtuale, numitã Reteaua Educationalã Deschisã (R.E.D.). De acum înainte, profesorii talentati nu mai trebuie sã se roage de edituri sau sã-si cheltuiascã resursele financiare pentru a-si tipãri lucrãrile. Vestea bunã e cã lucrãrile publicate pe aceastã retea sunt recunoscute si pot contribui la calificativele profesorilor.

Fiecare cadru didactic din judetul Vaslui poate propune materiale spre publicare, cu respectarea mai multor conditii de calitate, tehnice si legate de termenele de depunere. Lunar, pânã pe data de 15, inspectorii pentru curriculum, inspectorii pentru educatie timpurie, permanentã, proiecte si programe educationale vor primi si centraliza propunerile de materiale educationale. Lunar, pe data de 20, se convoacã Consiliul Consultativ al disciplinei respective si se va analizeaza sub aspect calitativ si tehnic propunerile de materiale ale profesorilor, iar cele care corespund sunt publicate pe site-ul R.E.D. a ISJ Vaslui, fiind promovate si pe site-ul central al Inspectoratului Scolar Judetean, în retelele sociale si în presã. La cererea autorilor de materiale publicate în R.E.D., ISJ elibereazã adeverinte în care certificã aceastã calitate a cadrelor didactice semnatare. Materialele admise în vederea publicãrii, trebuie sã fie originale si pot fi sunt: site-uri web educationale functionale, platforme de elearning, cãrti sau reviste electronice, publicatii electronice multimedia, softuri educationale cu instructiuni clare si detaliate de folosire si instalare si documente de interes pentru universal scolar.

Recunoastere si diseminare

Reteaua de educatie deschisã a ISJ Vaslui devine parte componentã a Bibliotecii Nationale Virtuale a Ministerului Educatiei Nationale. Profesorii-autori de materiale publicate în aceastã retea vor primi adeverinte care sã ateste aceastã calitate, iar aceste documente vor putea fi integrate în Curriculum Vitae personal, constituindu-se în dovezi în diferite contexte care necesitã evaluarea personalului didactic, în special în acordarea calificativelor anuale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.