spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

O viatã în scaunul cu rotile, din cauza unui sofer inconstient!

- Advertisement -

DRAMA UNEI FEMEI

ATROCITATE O femeie din satul Vãleni, comuna Viisoara, a ajuns la numai 43 de ani în scaunul cu rotile în urma unui accident de circulatie cumplit, din care s-a ales cu coloana lombarã fracturatã. Eugenia Toma a fost pasagerã într-o masinã condusã de Vasile Cardomeanu, de 35 de ani, din comuna Dodesti. Soferul, care bãuse bine, si-a luat copilul de doi ani pe bancheta din fatã alãturi de el, iar în spate pe Eugenia Toma. Accidentul s-a produs noaptea, la orele 23.00, masia rãsturnându-se pe câmp, iar soferul a pãrãsit locul accidentului, femeia rãmânând singurã lângã masinã, cu colana ruptã! A fost gãsitã de un cioban care mergea la stânã, dimineatã, pe la orele 4.30, care a anuntat politia si ambulanta. În urma suferintelor provocate de accidentul produs de Vasile Cordomeanu, femeia a ajuns din bunã de muncã în scaunul cu rotile, având paraplegie, fiind dependentã de medicamente si însotitor. Pentru toate suferintele ei, femeia vrea despãgubiri materiale pentru care a ajuns sã îsi angajeze un avocat din Iasi. Ancheta accidentului acesteia treneazã nepermis de mult, iar viata Eugeniei Toma depinde acum de îngrijirile pe care trebuie sã le primeascã si de recuperãrile pe care trebuie sã le facã. Si fãrã bani nu poate.

Incredibila tragedie prin care trece Eugenia Toma, la numai 43 de ani, este de strigat la cer! Un caz iesit din comun, de o atrocitate greu de descris. Eugenia Toma a ajuns, dintr-o femeie harnicã si sãnãtoasã, o epavã într-un scaun cu rotile, care depinde de fratele si cumnata ei, pentru a o îngriji. Femeia este victima unui accident de circulatie produs la sfârsitul lunii mai, autorul accidentului, care a lãsat o femeie paralizatã pe viatã, fiind liber ca pasãrea cerului!

Accidentul: sofer bãut, inconstient, vitezã, fugã de la locul accidentului, abandon victimã!

Povestea accidentului este urmãtoarea: Pe 29 mai, Vasile Cordomeanu, de 35 de ani, din Dodesti, a apelat la familia Eugeniei Toma, din Vãleni, comuna Viisoara, sã îi munceascã la vie. Eugenia si Mihai Toma, frate si sorã, au mers cu el la Dodesti, cu masina lui, pentru cã acesta s-a oferit sã-i cazeze seara la el, ca sã intre la muncã dis-de-dimineatã. Seara, pe la orele 22.00, dupã ce Vasile Cordomeanu a bãut bine, s-a decis sã meargã înapoi în satul Vãleni, unde Eugenia Toma i-a spus cã mai este o femeie care ar vrea sã munceascã la via lui. Au plecat la Vãleni, cu Vasile Cordomeanu bãut la volan, acesta si-a luat si copilul de doi ani pe care l-a pus pe bancheta din fatã, lângã el, iar în spate a mers Eugenia Toma, fãrã a avea centura de sigurantã pusã. N-au gãsit acasã pe femeia pe care o cãutau si au plecat înapoi spre Dodesti. În jurul orelor 23.00, la iesirea din Vãleni, lângã o stânã, din cauza vitezei excesive si a faptului cã soferul era beat, masina s-a rãsturnat în decor. Soferul a iesit din masinã, a scos copilul care tipa, apoi a tras-o si pe Eugenia Toma afarã din masinã. Femeia era inconstientã, asa cã a asezat-o lângã masinã, si-a luat copilul si a plecat, abandonând-o pe Eugenia Toma la locul accidentului. N-a anuntat cumplitul eveniment, n-a chemat ajutoare, ambulantã, nimic! Femeia a fost gãsitã la orele 4.30-5.00, dezbrãcatã pânã la jumãtate, în zona organelor genitale.

Ancheta este în lucru, soferul este liber, victima în scaunul cu rotile!

Eugenia Toma a ajuns o legumã. Paraplegicã, în scaunul cu rotile, cu grad de handicap permanent, cu însotitor si 390 de lei pensie de handicap! A fost luatã de fratele ei, dusã în satul Cârja, suburbie a orasului Murgeni, iar acum este îngrijitã permanent de cumnata ei, Laurentia Toma, care primeste indemnizatie de însotitor de la Primãria Murgeni. Fratele si cumnata Eugeniei se aflau în Spania când s-a întâmplat nenorocirea si au venit într-un suflet sã fie alãturi de ea. Iatã ce ne-au spus cei doi:

„Vasile Cordomeanu consumase bãuturi alcoolice, avea bãuturã si în masinã, avea o sticlã de Angeli. Cumnata mea a fost gãsitã de un cioban pe 30 mai, dimineatã, pe la orele 4.30-5.00, lângã masina rãsturnatã. Era cu mâna sub masinã. Abandonatã acolo. Era constientã, dar nu se putea misca. Au fost chemate salvarea, politia. A fost dusã la spitalul din Bârlad, apoi a trimis-o la spitalul de neurochirurgie la Iasi. Medicii de la Iasi ne-au spus, dupã operatie, cã Eugenia rãmâne paralizatã toatã viata, nu este nimic de fãcut, doar recuperare si asta mult, mult timp. Acum stãm si ne întrebãm, cum de este liber acest sofer? A lãsat o femeie abadonatã, cu colana ruptã, în câmp, a comis accidentul, a fost gãsit de politie a doua zi, cu 0,27 la mie alcoolemie, ceea ce este clar cã bãsuse în noaptea accidentului. A pãrãsit victima, a pãrãsit locul accidentului… Ni s-a spus cã a fost lãsat în libertate pentru cã i s-a fãcut milã procurorului cã are copil mic de crescut. Dar de cumnata mea, femeie în toatã puterea, care acum este o legumã, nu i se face oare milã nimãnui?”, ne-a spus, revoltatã, Laurentia Toma.

Familia este decisã sã nu se lase intimidatã!

Familia femeii rãmasã paralizatã în urma accidentului comis de Vasile Cordomeanu a angajat un avocat din Iasi, care este decis sã cearã despãgubiri materiale însemnate pentru Eugenia Toma si familie. „Numai dacã citesti Raportul de Expertizã medico-legalã te îngrozesti. Clienta mea a avut 70 de zile de îngrijiri medicale în spital, nu va mai merge niciodatã, desi era aptã de muncã. Autoturismul implicat în accident este un Volvo, are asigurare. Ceea ce mi se pare incredibil este cã soferul a abandonat pe clienta mea, rãnitã grav, dezbrãcatã pânã la jumãtate, în câmp, noaptea, fiind destul de frig. Femeia avea mandibula fracturatã, dintii rupti, contuzie coloanã vertebralã, contuzie toraco-abdominalã, epitaxis, parapeparezã, care a apãrut în urma unei paraplegii imediat dupã traumatismul lombar… Ce sã vã spun? Are cinci pagini raportul de expertizã medico-legalã. Deocamdatã, accidetul este în faza de cercetare, este mult de lucru la acest caz”, ne-a spus avocata Gianina Vera Porosnicu, din cadrul Baroului Iasi, care a preluat cazul Eugeniei Toma. „Noi am apelat la un avocat din Iasi, pentru cã suntem siguri cã ancheta care se desfãsoarã la Bârlad scârtâie rãu. Mai asteptãm, însã ne este teamã de musamalizare”, a mai spus Laurentia Toma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.