spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevãzãtori

- Advertisement -

NOUTATE Carvana Filmului Accesibilizat pentru Nevãzãtori (FAN) va avea a saptesprezecea oprire la Bârlad, astãzi, 21 noiembrie, ora 11:00, la Cityplex Victoria, Bulevardul Republicii, nr. 250, unde va fi proiectat filmul „Bacalaureat” (2016), regia Cristian Mungiu. Intrarea la film este liberã!

Caravana “FAN la tine acasã” va aduce nevãzãtorilor sapte filme artistice, dintre cele mai bune productii românesti. Acest proiect este organizat de Fundatia “Cartea Cãlãtoare” în parteneriat cu Asociatia Nevãzãtorilor din România si este finantat de Administratia Fondului Cultural National si de Centrul National al Cinematografiei.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficiente de vedere. La intrarea în sala de proiectie, spectatorii nevãzãtori vor primi un set de cãsti în care vor auzi explicatii suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiectiilor care vor avea loc în cinematografe, nevãzãtorii vor putea urmãri filmul în aceleasi conditii cu ceilalti spectatori vãzãtori. Explicatiile primite în cãsti vor descrie schimbãrile de scenã, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrãcati si gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevãzãtor sã înteleagã cât mai bine actiunea si sã se integreze în atmosfera filmului. “Poate este surprinzãtor sã vorbim despre filme artistice pentru nevãzãtori, dar printre ei sunt oameni care au vãzut în trecut si s-au bucurat de a 7-a artã. Partenerii evenimentului sunt Hi Film Productions, Mandragora, Iadasarecasa, ActorieDeFilm, DaKINO Production. Vã asteptãm la film, cu prietenii si familia! Intrarea este liberã!”, precizeazã organizatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.