spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

„Îi spãrgea capul si i-l cosea cu nailon, o punea sã-si mãnânce propriile excremente”

- Advertisement -

Mãrturii din infern

AJUTOR…Vasluianca sechestratã zece ani în Italia a reusit sã ia legãtura cu familia sa.

RECUPERARE… Detalii socante ies la ivealã, în cazul vasluiancei sechestratã într-un beci timp de zece ani de un italian. Conditiile erau îngrozitoare, fãrã apã, curent electric si servicii igienice. Era supusã unor violente de neimaginat, violatã si bãtutã zilnic. Jurnalistii de la Corriere della Sera descriu un tablou îngrozitor: „Îi spãrgea capul si i-l cosea cu nailon de unditã. O tinea izolatã si legatã de pat de zece ani. O punea sã-si mãnânce propriile excremente sau îi dãdea alimente alterate. A violat-o chiar si în timpul celor douã perioade de graviditate”. Femeia a ajuns într-o unitate sanitarã, unde beneficiazã de asistentã medicalã si consiliere psihologicã, iar cei doi copii ai sãi, rezultati în urma abuzurilor sexuale, într-un centru de asistentã socialã. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe, Consulul oficiului Bari s-a deplasat, în regim de urgentã, în localitatea Lamezia-Terme, unde a stat de vorbã cu femeia si a facilitat contactul telefonic între aceasta si membrii familiei din România. Aceasta nu poate pãrãsi Italia pânã la finalizarea anchetei.

Autoritãtile române si cele italiene nu au rãmas impasibile la acest caz. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Pãstârnac, a avut ieri o întâlnire cu ambasadorul Italiei la Bucuresti, Marco Giungi, în cadrul cãreia au stabilit mãsurile necesare pentru asigurarea asistentei imediate acesteia, precum si a celor doi copii ai sãi, rezultati în urma abuzurilor sexuale la care a fost supusã. Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, diplomatul italian a prezentat detalii despre caz, punând accent pe eforturile si operativitatea politiei locale care au condus la descoperirea victimelor si la retinerea agresorului. „În acest context, atasatul de interne al misiunii permanente italiene, prezent la întâlnire, a adus în discutie importanta cooperãrii institutiilor cu atributii specializate, prezentând mãsurile imediate ale acestora, referitoare la suportul acordat celor trei victime din punct de vedere medical si al consilierii”, se aratã în comunicat.

Secretarul de stat Veaceslav Saramet va merge în Italia

Potrivit aceleiasi surse, ministrul Pãstârnac a dispus deplasarea de urgentã a unei delegatii comune a MRP – MAI, condusã de secretarul de stat Veaceslav Saramet, în regiunea Lamezia Terme: „În cadrul acestei misiuni vor avea loc întâlniri cu reprezentanti ai Prefecturii, Chesturii si Carabinierilor, în vederea realizãrii unei vizite la institutiile unde sunt plasati atât mama, cât si cei doi minori. Agenda întrevederii celor doi oficiali a cuprins si o detaliere a ultimelor evolutii referitoare la implementarea Centrului-pilot pentru victimele exploatãrii prin muncã ce va fi deschis în Vittoria, Regiunea Ragusa, urmând ca autoritãtile din cele douã state sã convinã asupra mãsurilor necesare. Totodatã, pãrtile au agreat continuarea campaniilor de informare derulate de autoritãtile din cele douã state, împreunã cu  autoritãtile locale, mediul asociativ, parohiile românesti si organizatiile specializate în domeniul traficului de persoane si exploatãrii prin muncã”.

Politistii italieni, martorii unei scene din filmele de groazã

Femeia de 29 ani a fost salvatã de politistii italieni dupã zece ani în care a fost sechestratã si violatã de un bãrbat de 52 ani. Conditiile erau îngrozitoare, fãrã apã, curent electric si servicii igienice. Era supusã unor violente de neimaginat, violatã si bãtutã zilnic. Jurnalistii de la Corriere della Sera descriu un tablou îngrozitor: „Îi spãrgea capul si i-l cosea cu nailon de unditã. O tinea izolatã si legatã de pat de zece ani. O punea sã-si mãnânce propriile excremente sau îi dãdea alimente alterate. A violat-o chiar si în timpul celor douã perioade de graviditate. Ceea ce au avut carabinierii din Gizzeria în fata ochilor atunci când au ajuns la locuinta lui Aloisio Francesco Rosario Giordano, de 52 de ani, aflat la bordul unui triciclu alãturi de fiul sãu în vârstã de nouã ani, a fost o scenã din filmele de groazã. Felul în care arãta bãietelul, murdar si subnutrit, a trezit bãnuielile militarilor, care au tinut neapãrat sã vadã la fata locului situatia familialã a bãrbatului, cunoscut ca un tip turbulent si anchetat pentru violente sexuale si comportament brutal în familie. Carabinierii, deveniti bãnuitori din cauza atitudinii lui Giordano, au tinut sã-l însoteascã la locuintã, în ciuda faptului cã acesta sustinea cã nu are un domiciliu stabil. Odatã reperatã zona, acestia s-au aflat în fata unui bordei fãcut din tablã si deseuri”, spun jurnalistii italieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.