spot_img
spot_img
22.3 C
Vaslui
10-iul.-2025

Sobe și coșuri de fum pentru opt familii nevoiașe din Rebricea

- Advertisement -

SPRIJIN… Opt familii nevoiașe din comuna Rebricea au primit din partea Fundației World Vision sobe și coșuri de fum noi. Montajul acestora va fi asigurat de angajații companiei de la care au fost achiziționate, împreună cu coordonatorii fundației. Acțiunea face parte din proiectul ă”Aducem caldură în casele oamenilor sărmaniă”, care își propune să ajute familiile cu o situație financiară dificilă  să-și asigure căldura în locuințe pe toată perioada iernii.

„Băiatul meu este bolnav și are nevoie de căldură, iar soba noastră este defectă. Iarna trecută ne-a luat foc coșul de fum. Ne-am speriat foarte tare. Mai mult, din cauză că este veche, dă căldură doar dacă este foc. Dacă nu, se răcește imediat și din această cauză consumăm foarte multe lemne, de trei ori mai multe decât alte familii. Eu nu am câștigat niciodată nimic, dar acum că am primit soba, simt că au venit sărbătorile mai devreme. Nu-mi vine să cred că cineva s-a gândit și la noi”, a declarat Daniela din Rebricea, al cărei singur copil, un băiat în vârstă de 16 ani, este diagnosticat cu tetrapareză spastică.
Beneficiarii vor participa și la sesiuni de informare cu privire la protecția și îngrijirea copilului
Proiectul „Aducem căldură în casele oamenilor sărmaniă” va fi implementat timp de trei ani, în perioada 2017 – 2020. Scopul acestuia este de a ajuta 90 de familii (30 de familii pe an) din comuna Rebricea, județul Vaslui, a căror singur venit este ajutorul social și alocațiile copiilor, să-și îmbunătățească condițiile de trai pe timpul iernii. Mai exact, intervenția World Vision va consta în repararea sau dotarea locuințelor cu sobe noi, montarea de tâmplărie PVC (uși și ferestre) și repararea sau construirea de coșuri de fum. De asemenea, în timpul celor trei ani de implementare, 45 de familii, cu 3 sau mai mulți copii (15 familii pe an), vor fi sprijinite cu lemne de foc (5 metri cubi). În același timp, Proiectul ă”Aducem căldură în casele oamenilor sărmani” are și o parte educativă. Mai exact, beneficiarii vor participa și la sesiuni de informare cu privire la protecția și îngrijirea copilului și de asemenea  se vor putea înscrie la cursuri de calificare profesională în diferite meserii căutate pe piața muncii. Pentru prima etapa de implementare –  2017 – 2018, valoarea proiectului este de 50.000 de dolari.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.