spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

CLM Bârlad dã o sansã tinerilor în orientarea spre profesii!

- Advertisement -

PROIECT…. CLM Bârlad si Asociatia „International Community of Young” Bârlad au semnat un contract de colaborare pentru proiectul „Mentorium Arena”, initiat de tinerii Asociatiei „International Community of Young”. Proiectul are ca scop dezvoltarea personalã si profesionalã a tinerilor bârlãdeni în sensul orientãrii spre profesii în concordantã cu cererile de pe piata muncii si în sensul facilitãrii accesului pe piata fortei de muncã.

La ultima sedintã a CLM Bârlad, de la sfârsitul lunii noiembrie, tinerii din cadrul Asociatiei „International Community of Young” Bârlad au fost prezenti pentru a-si prezenta un proiect pentru care au solicitat sprijinul material celor 20 de consilieri locali. Proiectul prezentat se numeste „Mentorium Arena” si a fost explicat consilierilor de cãtre Alin Cosmin Botoroga, presedintele si membru fondator al Asociatia „International Community of Young”. Obiectul protocolului de colaborare încheiat cu Primãria Bârlad si CLM din aceeasi localitate îl reprezintã cooperarea interinstitutionalã pe urmãtoarele directii: dezvoltare de abilitãti practice în rândul liceenilor, orientarea profesionalã a tinerilor vizati în proiect, promovarea initiativelor cetãtenesti, sprijinirea în dezvoltarea programelor educationale dezvoltate de ambele pãrti la nivel local, judetean, dar si national. CLM Bârlad urmeazã sã sustinã material proiectul „Mentorium Arena”. Protocolul este valabil zece luni, cu prelungire automatã pentru noi perioade de câte zece luni.

„Tot mai multi tineri nu stiu ce sã facã cu viitorul lor, acest lucru se datoreazã lipsei de perspectivã din cadrul învãtãmântului primar, liceal si universitar. Învãtãmântul românesc este adeptul teoriei, cu cât mai multã cu atât mai bine, tocmai de aceea, tinerii nu pot sã aibã o perspectivã amplã asupra viitorului, respectiv nu pot sã decidã ce sã facã cu propria viatã. Când vine vorba de alegerea profesiei, noua generatie este cuprinsã de o mare ambiguitate, membrii acesteia sunt complet lipsiti de experientã, de aici rezultând o problemã majorã privind orientarea în carierã. Alegerea carierei debuteazã încã de la vârste foarte fragede, respectiv de pe la 4 – 5 ani, totul pornind de la întrebarea: <<Tu ce vrei sã te faci când o sã fii mare?>>. Multi tineri nu sunt capabili sã rãspundã la întrebarea anterior mentionatã deoarece nu au avut sansa de a-si descoperi aptitudinile si adevãratul potential. Mentorium Arena este un proiect ce are ca scop ajutarea tinerilor pentru a-si gãsi vocatia, mai simplu spus – orientare în carierã. Multumim primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boros, viceprimarului Roxana Miron-Feraru, cât si membrilor Consiliului Local al Municipiului Bârlad pentru sustinerea arãtatã fatã de acest proiect. Împreunã putem schimba mentalitãti, putem schimba viitorul unor tineri, spre bine si spre prosperitate, atâta timp cât între noi va exista bunãtate, prietenie, unitate si pace”, a precizat, pentru cititorii cotidianului Vremea Nouã, Cosmin-Alin Botoroga, presedinte si membru fondator al Asociatiei „International Community of Young”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.