spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Criminalul Ciolpan era un angajat model!

- Advertisement -

DEZVÃLUIRI… În cea de-a treia zi din procesul huseanului Cãtãlin Ciolpan, acuzat de viol si crimã, în Germania, patronul la care acesta lucra a fost audiat, dar si expertii care au examinat cadavrul tinerei de 27 de ani, ucisã în noiembrie 2016. Angajatorul a spus judecãtoarei cã „scuza” cã bãutura l-a fãcut pe Ciolpan sã ucidã este exclusã, întrucât era un angajat impecabil, foarte des verificat si care, într-un an si jumãtate, nu a avut niciun accident, nici mãcar o zgârieturã pe vopseaua camionului. Cea mai asteptatã zi a procesului va fi marti, când expertul în Psihiatrie va veni sã arate instantei dacã Ciolpan a fost sau nu în deplinãtatea facultãtilor mintale când a comis crima.

Procesul care a stârnit un interes deosebit în Germania a continuat, în cea de-a patra zi, cu mãrturia patronului la care a fost angajat Cãtãlin Ciolpan, dar si a expertilor care au analizat cadavrul Carolinei, tânãra de 27 de ani, din Endingen, violatã si ucisã în noiembrie 2016. Patronul firmei de transport la care lucra huseanul, Holger Dopke, a respins argumentul apãrãrii, potrivt cãruia huseanul ar fi fost un mare consumator de alcool, iar în momentul producerii crimei ar fi fost bãut. Dopke a spus cã Ciolpan era un angajat impecabil, unul cum rar a avut. „Gânditi-vã cã într-un an si jumãtate, cât a lucrat la mine, nu a avut niciodatã niciun accident rutier, ceea ce este foarte rar. Nu a avut nici mãcar o zgârieturã pe vopseaua camionului, ceea ce este ceva rar de tot, poate unul la 200 de angajati”, a spus patronul. Acesta a respins ideea potrivit cãreia Ciolpan ar fi fost un consumator constant de alcool, iar bãutura ar fi fost la mijloc inclusiv în cazul crimei din Endingen. „Asa ceva este imposibil. Nu avea cum sã fie acest om un alcoolic. El era un sofer de camion care cãlãtorea de patru ori pe sãptãmânã în Elvetia, se confrunta cu vãmuirea, cu securitatea marilor corporatii. Deci este imposibil ca el sã fi fost alcoolic sau sã fi consumat alcool cât era în curse”, a spus Holger Dopke. Patronul a mai dezvãluit faptul cã, de la arestarea lui Ciolpan, a primit numerosase scrisori si telefoane de amenintare, iar tot ceea ce îsi doreste de la solutionarea acestui caz este ca aceste amenintãri la adresa sa sã înceteze.

Victima a fost lovita de 6 ori cu o tijã în cap. Avea leziuni grave în zona genitalã

Tot în a treia zi a procesului a fost ascultat de judecãtoarea Eva Kleine-Cosack si medicul legist care a examinat cadavrul tinerei de 27 de ani care a fost ucisã de Ciolpan. Grosse Perdekamp a spus cã Ciolpan a lovit cu multã brutalitate, cu o tijã. De sase ori i-a lovit capul. Acest lucru, a spus expertul, contravine cu explicatia datã de inculpat, care a sustinut cã a lovit-o în cap pe fatã doar o datã, cu o sticlã goalã, de lichior. „Nu ar fi posibil asa ceva, decât dacã sticla nu s-ar fi spart dupã niciuna din cele sase lovituri foarte puternice. La cât de brutal a lovit, e greu de crezut cã o sticlã nu s-ar fi spart”, a spus medicul legist. De asemenea, Grosse Perdekamp a mai sustinut cã probele ADN nu au fost usor de stabilit, întrucât cadavrul a fost gãsit la câteva zile dupã comiterea faptei, iar timpul era ploios. Multe probe, din cauza umezelii, au fost deteriorate. Chiar si asa, posibilitatea ca probele ADN prelevate sã apartinã altcuiva este de 1 la 126.000, a spus specialistul. În concluzie, Caroline a murit din cauza traumatismelor grave de la nivelul capului. La examinarea cadavrului, aceasta prezenta o serie de leziuni grave în zona genitalã, semn cã agresivitate inculpatului a avut legãturã nu doar cu crima, dar si cu violul.

Investigatorii din cazul primei fete ucise de Ciolpan vin la Freiburg sã depunã mãrturie

Astãzi, la Tribunalul districtului Freiburg va avea loc cea de-a patra zi a procesului lui Ciolpan. Sunt asteptati sã depunã mãrturie în fata instantei doi medici legisti, dar si un investigator din Tirol, care lucreazã la anchetã în cazul celeilalte tinere, Lucille, ucisã, dupã cum acuzã anchetatorii, tot de Ciolpan, în ianuarie 2014, în Austria. Se anuntã, asadar, o zi cu dezvãluiri foarte interesante, la fel cum va fi si marti, când, în cea de-a cincea (din cele opt) zi de proces de la Freiburg, în fata instantei va veni psihiatrul care va comenta dacã Ciolpan este sau nu periculos pentru societate, iar arestarea sa preventivã se impune.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.