spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

„Sunt trist. La toti copiii a venit Mos Nicolae, numai la mine nu”

- Advertisement -

De ce a vrut „Buzdugan” sã moarã

TRIST… „Buzdugan”, tânãrul de 18 ani care a încercat sã se sinucidã cu pastile, miercuri dupã-amiazã, a fost externat. Din punct de vedere fizic, este bine, psihic, însã, traverseazã o perioadã grea. Ieri, tânãrul ne-a povestit ce l-a împins sã recurgã la gestul extrem de a-si lua viata: „am fãcut asta pentru cã m-am sãturat. Dupã cum stiti, tata a murit, iar eu sunt pe drumuri. Bine, acum stau la mãtusã-mea, dar nu pentru mult timp. M-am supãrat pentru cã la toti copiii a venit Mos Nicolae, numai la mine nu a venit. Marti mã uitam cum toti pãrintii luau cadouri copiilor, iar eu eram singur. Mi-as fi dorit sã fie tata lângã mine. El a fost alãturi de mine si la bine, si la greu”.

Tânãrul a recunoscut cã a intrat în depresie dupã moartea tatãlui, dar si dupã numeroasele scandaluri cu mama sa. „E putin mai complicat cu ea. Când vine în oras, vine cu scandal, cu ceartã. Si asta pentru cã eu nu vreau sã mai stau la Brodoc, la familia unde stã ea. Mie nu-mi convine, pentru cã mereu oamenii de acolo îmi cer bani. Le-am dat acum douã sãptãmâni 200 lei si tot îmi cer bani pentru diferite lucruri, alcool, tigãri. Eu nu mai suport sã stau acolo. În plus, au iesit tot felul de vorbe, cã eu umblu cu mama pe la 10 noaptea, cã ne sãrutãm, cã nu stiu ce mai facem… Si nu mai vreau”, ne-a povestit „Buzdugan”. La 18 ani, acesta are doar sapte clase. Umblã pe strãzi, asemenea prietenilor sãi. Destinul sãu pare sã fie pecetluit: sã cerseascã toatã viata.

„Canguru”: „A zis cã vrea sã se distrugã”

Singurul care pare sã mai aibã grijã de el este „Canguru”. El ne-a declarat ieri cã îl considerã ca un fiu. „Eu am trãit cu mã-sa când el era mititel, dar sunt lãsat de mult de ea. De atunci, el îmi spune <<tatã>>. Toatã lumea stie. Am rãmas mascã când am auzit ce vrea sã facã. Mi-a zis de mai multe ori <<o fac, tatã, dar fãrã sã stii matale>>. Am crezut cã vorbeste prostii. Nu m-am asteptat. Miercuri eram cu Licã, fratele meu, la un sprit, mai aveam un sfert de orã si ne duceam la vale, la centru, sã ne culcãm. A venit un bãiat si mi-a spus <<vezi cã l-a luat pe bãiatu’ tãu, cã a luat un pumn de pastile>>. Am zis cã glumeste, dar am plecat spre el. Când am ajuns în scarã, el deja bãgase în gurã toate pastilele. A zis cã vrea sã se distrugã, cã el nu poate sã mai stea în casã, cã îl dã afarã mã-sa, cã doarme pe unde apucã, cã nu are ce mânca… I-am bãgat mâna în gurã si am încercat sã-i scot pastilele. Erau vreo cinci-sase capsule de Ospen, nu Diazepam. Apoi a venit ambulanta si l-au dus la spital. Am plâns toatã noaptea, nici nu am putut sã mãnânc de supãrare”, ne-a povestit „Canguru”.

„A fost la cimitir si a plâns pânã era sã-l ia ambulanta”

Un prieten de-al tânãrului ne-a mai povestit cã, în timpul zilei de miercuri, acesta a mai avut o cãdere psihicã: „m-a sunat si a început sã-mi spunã cã îi e dor de tatãl lui. Mi-a zis cã a fost la cimitir si a plâns pânã era sã-l ia ambulanta. În seara de Mos Nicolae, a stat la intrarea în Aurocor, vedea pãrinti de mânã cu copiii lor, a primit de la cineva o ciocolatã si si-a amintit de tatãl lui. Mi-a zis cã la toti copiii a venit Mos Nicolae, numai la el, nu. Am închis telefonul, apoi ne-am întâlnit, m-a întrebat dacã am o tigarã, i-am dat… Apoi s-a întâlnit cu mama sa si s-au luat la ceartã. Dupã aceea am auzit cã a înghitit mai multe pastile de Ospen si Septogal, nicidecum Diazepam”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.