spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Dacia Duster, masina care a surprins toatã Europa, a ajuns si la Vaslui

- Advertisement -

ÎN SFÂRSIT… Eveniment asteptat de toti pasionatii de SUV-uri, lansarea noului Duster de ieri, de la Vaslui, a fost prilej de comparatie între prima versiune Dacia Duster si cea actualã, cu multe note maxime pentru ultima versiune. O masinã drive-test din noul model Duster i-a asteptat pe toti cei care au ajuns la show-roomul Motor Grup, ieri, în timp ce în interior au putut fi admirate si alte modele si culori ale aceleiasi masini produse în România. Care este concluzia, dupã prima zi de lansare, tinând cont cã si sâmbãtã si duminicã portile la Motor Grup sunt deschise pentru vizitatori? Cã existã un mare interes printre vasluieni pentru a-si achizitiona o astfel de masinã, la preturi foarte bune, tinând cont cã vârful de gamã, Prestige, care are cutie automatã si foarte multe echipamente de ultimã generatie costã doar 18.000 de euro. Nu în ultimul rând, cei care vor ajunge la show-roomul Motor Grup pot visa cã vor ajunge sã conducã un astfel de Duster, pentru cã este pusã la bãtaie o astfel de masinã, pentru evenimentul de lansare nationalã.

Vasluienii au putut vedea, pe viu, noutãtile aduse la partea frontalã a masinii, care nu sunt putine la numãr. Iatã ce îmbunãtãtiri prezintã noul Duster, la exterior: calandrul specific, încadrat de blocuri optice ample care accentueazã lãt imea perceputã a vehiculului; o nouã semnãturã luminoasã care integreazã un ansamblu LED repartizat în trei segmente; capota reliefatã care degajã o puternicã impresie de robustete; scutul amplasat în partea inferioarã a barei frontale; un parbriz pozitionat cu 100 mm. mai în fatã si mai înclinat în comparatie cu cel al modelului actual; bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului; jante din aliaj de 17 inch si pasaje ale rotilor puternic evazate (în partea din fatã); bosajele generoase din partea superioarã a aripilor spate, blocurile optice amplasate în extremitãtile caroseriei, încadrând un hayon marcat de linii orizontale; semnãtura luminoasã Dacia – cu 4 carouri de culoare rosie – adaptatã noului model; scutul de protect ie spate, de culoare crom satinat, de dimensiuni mai mari fatã de cel prezent pe actuala generatie (în partea posterioarã).

Bordul este complet schimbat, toate butoanele au fost montate într-o singurã zonã

Noua generatie Duster mãsoarã 4,3 metri lungime, are o lãtime de 1.8 si o gardã la sol de 210 mm. Potrbagajul mãsoarã 445 de litri în varianta 4×2, respectiv 376 litri în versiunea 4×4. Unghiul de atac ajunge la aproximativ 30 de grade, în timp ce unghiul de degajare mãsoarã 33 de grade. Interiorul este schimbat radical, fatã de prima versiune, atât ca aspect, ergonomie, cât si în privinta calitãtii. Duster oferã scaune noi mai confortabile si mai usor de reglat. Lungimea sezutului a fost mãritã cu 20 de mm, iar tetierele reglabile sunt noi. Scaunul soferului dispune de reglaj lombar si de un mecanism care îi permite reglarea pe înãltime (60 mm). Bordul este schimbat complet. Au apãrut cinci noi aeratoare, dintre care trei sunt asezate central. Noul volan cu patru brate care poate fi ajustat în înãltime (40 mm) si în adâncime (50 mm), ceea ce este o noutate pentru masinile Dacia. Tot ca noutate, Duster permite pornirea fãrã cheie, printr-un buton de Start. Pozitia display-ului se schimbã, iar acesta este asezat mai sus, în raza vizualã a soferului. Vorbind de display, trebuie mentionat cã acesta este asezat între ceasurile de bord analog si oferã informatii vitale legate de masinã, implicit nivelul de carburant, cifrele computerului de bord, viteza de deplasare sau momentul optim pentru schimbarea treptelor de vitezã.

Primarii si directorii de deconcentrate au fãcut drice-test cu noul model

Noul Duster are la versiunea de top si un sistem de climatizare automatã, tot ca noutate, care schimbã nivelul de confort pe care Duster îl oferã clientilor sãi. Butoanele suplimentare de pe bord primesc si ele o nouã înfãtisare si reprezintã la rândul lor un pas serios înainte pentru Duster. Ele sunt de tip clapetã, fiind activate printr-o simplã apãsare în jos. „Îi asteptãm pe vasluieni la show-room, în zilele de sâmbãtã si duminicã, pentru a vedea noutãtile pe care le înglobeazã noul Duster, sã facã un test-drive si sã se convingã de faptul cã aceastã masinã este o bunã optiune, prezentând un raport ideal calitate-pret. Duster este o masinã cu adevãrat surprinzãtoare”, a spus Corneliu Mihalache, managerul general al Motor Grup Vaslui. Ieri, la prezentarea oficialã au ajuns mai multi directori si primari din judet, care au vrut sã se convingã de robustetea si îmbunãtãtirile aduse noului model Duster. „Avem un Duster la primãrie, iar dupã ce am condus aceastã nouã versiune pot spune cã este o mare-mare diferentã. O masinã superbã”, a spus unul dintre primarii din nordul judetului, dupã proba de drive-test.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.