spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

FAZA ZILEI: Cârnati cu aromã de zarzãre la afumãtoarea din fata blocului! (FOTO)

- Advertisement -

BÂRLADUL SE AFUMÃ De Crãciun tot românul, care încã mai are cu ce, taie porcul din gospodãrie, crescut de el sau cumpãrat gata crescut, pentru a pune pe masa de Crãciun bucatele traditionale: cârnati afumati, tobã, caltabosi, drob etc. La Bârlad, chiar dacã suntem în secolul XXI, unii dintre noi nu au mai ajuns în acest secol si au rãmas pe undeva în Evul Mediu, unde respectul pentru vecini se mãsura doar cu ghioaga, în cazul în care îi deranjai. O scenã desprinsã din acest „trecut” s-a petrecut ieri la Bârlad, unde un cetãtean de pe strada Vasile Pârvan îsi afuma gospodãreste cârnatii la afumãtoarea fãcutã de el în fata blocului! Omul si-a cumpãrat porc cu 9 lei/kg viu, porcul având 140 de kg. L-a tãiat, transat si executat cârnati, sunci si alte bunãtãti, pe care apoi le-a dus acasã, la bloc, sã le afume. Zis si fãcut: a sãpat o groapã de circa trei metri, si-a adus si un butoi care sã-i serveascã drept afumãtoare si a pus cârnatii la afumat. „Le-am dat fum de esentã de salcâm, iar acum le dau cu lemne de zarzãr, sã capete cârnatii aromã de zãrzãrel”, a spus fericitul posesor al cârnatilor, care-si lingea buzele de dorul cârnãciorilor afumati si „parfumati” cu lemn de zarzãr. Gospodarul bârlãdean însã a uitat de vecini, astfel cã acestia s-au trezit cu un fum înecãcios care le intra pe la geamuri în case. Si sincer, n-au simtit aroma de zarzãr, ci de fum sadea, ca la tigani! Ce-a iesit, vedeti si dumneavoastrã, ne-am ales cu poze la ziar!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.