spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

LISTA ANI: Peste 20 de oficiali locali din judetul Vaslui ar putea scãpa de dosarele de incompatibilitate!

- Advertisement -

SANSÃ… Pe final de an, Agentia Nationalã de Integritate a dat publicitãtii lista cu deputatii, primarii, viceprimarii si consilierii locali din judetul Vaslui care sunt cercetati de institutie si care ar putea scãpa de dosarele de incompatibilitate si conflict de interese. Nu mai putin de 21 de fosti sau actuali oficiali locali apar pe lista ANI. Acestia stau cu sufletul la gurã în aceste zile si asteaptã sã vadã dacã propunerea salvatoare venitã din partea fostului ministru “Altã întrebare” Florin Iordache va fi aprobatã. Conform propunerii de modificare a legii ANI, toti alesii locali cercetati pentru incompatiblilitate sau pentru conflict de interese care nu au primit sentinte definitive sau dacã nu au fost aplicate sanctiuni, vor putea scapa de aceste dosare.

Ca urmare a proiectului de modificare a Legii ANI, propus de Florin Iordache, numerosi alesi locali sau parlamentari ar putea scãpa de incompatibilitãti si conflicte de interese. Cei de la Agentia Nationalã de Integritate au fãcut publicã lista cu cei aproape 700 de deputati, primari, viceprimari si consilieri locali cercetati la nivel national. Printre acestia se regãsesc 21 de oficiali locali din judetul Vaslui, dintre care doar 20 ar putea scãpa de dosare. Cei de la ANI au avertizat înainte ca aceste modificãri sã fie votate cã proiectul de lege ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI. Mai exact, toate cazurile Agentiei Nationale de Integritate, acolo unde nu s-a ajuns deja la sentinte definitive sau la aplicarea de sanctiuni, ar putea fi anulate. Astfel, pe listele cu primari cercetati pentru incompatibilitate din judetul Vaslui se regãsesc: fostul primar de Poenesti, Gheorghe Poede, primarul din Puiesti, Costel Moraru, primarul din Voinesti, Aurelian Miler (care are douã dosare de incompatibilitate pe numele sãu), primarul de Todiresti, Petricã Simiuc, primarul de Pogana, Maricel Gâfu, fostul primar de Dimitrie Cantemir, Dumitru Roman, primarul din Bogdãnesti, Ion Dorobantu, primarul din Mãlãesti, Romicã Liviu Postolachi, si cel mai nou cercetat, primarul din Murgeni, Ioan Buta. Dintre primarii cercetati pentru conflict de interese, în lista ANI, îi regãsim pe primarul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu, si primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir. Din pãcate pentru fostul primar al comunei Dragomiresti, Aurel Turcu, acesta nu mai poate scãpa de dosarul de conflict de interese, procesul fiind câstigat de ANI.

Cinci viceprimari si trei consilieri locali sunt si ei pe lista ANI

Printre fostii si actualii oficiali locali cercetati de ANI se numãrã si cinci viceprimari, cercetati pentru incompatibilitate: Gheorghe Stroi (Ivãnesti), Aurel Turlea (Iana), Ionel Brosteanu (Bãcesti), Bors Mihai (Murgeni) si Radu Morosanu (Negresti). Alãturi de acestia se mai regãsesc si trei consilieri locali, cercetati pentru incompatibilitate si conflict de interese: Lica Novac (Puiesti), Marcu Silviu Cernãtescu (Albesti) si Cernat Iordãnel Milicã (Banca). Toti consilierii mentionati în lista de mai sus au sansa de a scãpa de dosarele intentate de ANI. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.