spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Expozitie fotograficã, vernisatã pe muzica celebrului Antonio Vivaldi

- Advertisement -

ARTÃ… Silver Mall a fost, luni seara, gazda unui eveniment inedit, menit sã evidentieze frumusetile Vasluiului, precum si talentul oamenilor care locuiesc în acest oras: deschiderea expozitiei Datini si obiceiuri de iarnã. Printre cei prezenti la vernisaj s-au numãrat fotograful Sorin Onisor, etnologul Dan Ravaru, si membrii Cvartetului de coarde Colosseum din Iasi, cei care au interpretat Simfonia Iernii a compozitorului Antonio Vivaldi. Expozitia poate fi vizitatã pânã la sfârsitul acestui an, si anume 31 decembrie 2017.

Lucrãrile apartin participantilor la concursul de fotografie organizat anul trecut, în cadrul festivalului cu acelasi nume, de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui. Cele 68 imagini surprind traditiile de iarnã specifice judetului Vaslui. Vorbim de jocul ursilor, al caprelor sau al vãlãretelor, datini care dãinuie în istoria locului de mii de ani.

Fotografii despre un Vaslui altfel

Cornelius Drãgan, câstigãtorul concursului de fotografie de anul trecut, îi invitã pe vasluieni sã viziteze expozitia, dacã vor sã vadã un altfel de Vaslui: “O searã minunatã cu oameni minunati (n.r. despre vernisajul expozitiei) . Felicitãri tuturor participantilor la acest festival-concurs si, mai ales, expozantilor. Lucrãri deosebite care meritã sã fie vãzute de publicul larg; lucrãri care vin una în completarea celeilalte si care formeazã un întreg. Lucrarea mea a fost desemnatã câstigãtoare a concursului în cauza, însã eu consider cã toti cei participanti au fost câstigãtori. Urmãrind fotografiile expuse, puteti observa omogenitatea, dar si emotia care reiese din aceste lucrãri cu totul si cu totul deosebite. Am fost onorat sã fac parte din aceastã “echipã a fotografilor”, care a imortalizat acest eveniment. Trebuie sã multumim organizatorilor în special lui Lucian Onciu, Lucian Lefter, precum si colaboratorilor acestora”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.