spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Moș Crăciun și ajutoarele lui, vizită-supriză în satele izolate din Vaslui

- Advertisement -

BUCURIE… Daruri pentru o familie nevoiașă din satul Zgura, comuna Oltenești. Mai mulți tineri din Vaslui, sprijinți financiar de cele importante clinici medicale din Vaslui, TeoClinik și Recumed, l-au ajutat pe Moș Crăciun să îndeplinească o parte din dorințele a cinci copii necăjiți. Impresionat de scrisorile acestora, în care îi mărturiseau că nu au mâncat niciodată tort, nu au avut brad și nici nu știu cum e să ai „destulă mâncare” pe masă, Moșul și-a încărcat sacul și a pornit spre casa lor.

Pentru că până la ei nu se putea ajunge decât cu o mașină de teren (drumul e forestier, plin de cratere), acesta a făcut un popas la primăria comunei, unde a cerut ajutorul edilului Constantin Galeru. Imbarcați în Duster-ul primăriei, Moșul și ajutoarele lui a ajuns la cei cinci copii, vineri, la lăsarea serii. Cel mai mult i-au încântat jucăriile, mai exat mașinuțele cu telecomandă, dar și câțiva ursuleți de pluș, lego și mănuși de box. Pe lângă acestea, copiii au mai primit dulciuri, hăinuțe, brad, materiale de împodobit și alimente.

Copiii și-au dorit geci și ghetuțe, pentru că merg zilnic 4 kilometri pe jos pentru a ajunge la școală

Familia Iacob din Zgura numără șapte membrii: Elena (28 ani), Adrian (38 ani), Cosmin Sorin (patru ani jumătate), Cristi Robert (6 ani), Ștefan Denis (8 ani), Alex Andrei (10 ani) și Alexandra Andreea (13 ani). Ambii părinți au probleme de sănătate, mama are Hepatită A, iar tatăl, hernie inghinală. De curând, și-a rupt piciorul stâng, a fost operat, iar acum nu se poate deplasa. El era singurul care reușea să aducă un venit în familiei. Acum, aceștia se întrețin doar din ajutorul social și alocațiile copiilor. Nevoile sunt mari, însă familia e muncitoare și încearcă să răzbească. Copii parcurg în fiecare zi patru kilometri pentru a merge la școală. Acesta este și motivul pentru care, în scrisorile trimise Moșului, au scris că vor geci groase și ghetuțe. Este primul an în care acesta a reușit să ajungă la ei, să le bucure sufletele și privirile, sperăm să nu fie și ultimul, căci copii sunt foarte de isteți și cuminți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.