spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Inteligența copiilor orfani, premiată! (FOTO)

- Advertisement -

GALA… Bârladul a fost, ieri,  gazda unei activități inedite, organizată de Direcția Generală  de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Performanța în educație și alte domenii a copiilor și tinerilor instituționalizați din județul Vaslui a fost  premiată în cadrul unei festivități de către Asociația Națională a Copiilor Instituționalizați și a Foștilor Asistați din România ANCIFAR-Frăția. Cei 14 copii, dintre care nouă premianți și cinci cu mențiuni, au primit premiul în bani și diploma de excelență de la conducerea DGASPC Vaslui, reprezentată de  Beatrice Vlad, directorul executiv pe probleme de protecția copilului, și de la George Bogdan, președintele ANCIFAR – Frăția.  De asemenea, a fost și o premieră: a fost evidențiat și premiat un profesionist în asistență socială, Constantin Mardare, supranumit și „pictorul orfanilor”.

Ieri, la sediul Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad (Bulevardul Epureanu, nr. 19), a avut  loc cea de-a II-a ediție a festivității intitulate „Premiile celor mai valoroși copii și tineri instituționalizați din județul Vaslui în anul 2017″. „Acțiunea are ca scop stimularea competivității  în  rândul  copiilor  și tinerilor separați temporar sau definitiv de părinți și premierea celor cu rezultate deosebite la învățătură sau care au demonstrat implicare socială, creativitate în pregătirea pentru viață și alte merite deosebite în diverse domenii.  Ediția din acest an  a adus  un element de noutate, și anume premierea unui profesionist în asistență  socială, fapt ce se dorește a fi un semn de apreciere a muncii desfășurate și, în egală măsură, o modalitate de stimulare a inițiativei și a realizărilor deosebite în activitatea profesională.”, a menționat Beatrice Vlad.  Copiii premiați sunt:  Premiul I – Grigoruță  Elvis  Petrișor (elev Huși), Gorgan Mădălin Alexandru (student matematică-informatică din Bârlad), Maria Rabușapcă (masterand automatizări și calculatoare din Negrești); Premiul II – Bianca Romilă (elevă Bârlad) Simona Blioju (elevă Bârlad) și Vasilică  Pădurean (masterand la facultatea de litere din Bârlad); Premiul III – Alexandra Dobrin (elevă Bârlad), Zîna Botezatu (elevă Bârlad), Ionuț Căpraru (student Bârlad). Aceștia au primit premii de la 400 de lei  premiul I, 300 de lei premiul II, 200 de lei – premiul III. S-au acordat și cinci mențiuni, și anume: Alexandru Calfă (elev din Huși), Georgiana Simona Calfă (elevă din Huși), Alexandra Romilă (elevă postliceală Vaslui), Ana Maria Marangoci (elevă  Bârlad) și Florentina Păcuraru (elevă Vaslui). Cei cu mențiuni au fost premiați cu câte un ceas, donat de sponsorul galei. Noutatea a fost premierea unui specialist, profesionist în asistența socială. Este vorba despre Constantin Mardare, profesor de arte plastice în cadrul Complexului de Servicii Sociale numărul 1 Bârlad și care are ore de desen și pictură cu zeci de copii din sistemul de protecție. Acesta a primit un premiu de 500 de lei.
„Inițiativa în premierea copiilor și desfășurarea evenimentului aparține Asociației Naționale a Copiilor Instituționalizați și a Foștilor Asistați din România (ANCIFAR- Frăția), reprezentată de George Bogdan, în calitate de președinte. Ca și în anul precedent, sponsorul care a susținut  financiar derularea  festivității de premiere  a fost  The Romanian Air Traffic  Services Administration – ROMATSA.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.