spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Ciolpan-tatãl, probleme cu legea!

- Advertisement -

Aschia nu sare departe de trunchi

SITUATIE… Iatã cã si tatãl lui Cãtãlin Ciolpan, recent condamnat la închisoare pe viatã în Germania, are probleme cu legea. E drept, nu asa de mari precum fiul sãu, însã bãtrânul este, în prezent, martor într-un amplu dosar de contrabandã, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi. Misu Ciolpan a iesit în evidentã atunci când, îndatã dupã arestarea fiului sãu, acuzat cã viola si ucidea femei prin Europa, a uimit cu o declaratie neasteptatã, potrivit cãreia, pentru toate relele, nora sa, Livia, ar fi de vinã, cãci ea „l-a sãpat psihic, de a devenit nebun de cap”, a spus bãtrânul. Între timp, pe fiul sãu îl asteaptã zile grele. Procuratura din Innsbruck – Austria si-a exprimat public speranta cã Justitia din Germania va judeca cu celeritate „Apelul” lui Ciolpan în dosarul lor, cãci au si ei de fãcut dreptate pentru Lucille K., 19 ani, cealaltã victimã cunoscutã a huseanului. „Dacã va fi si în Austria condamnat la închisoare pe viatã, Ciolpan nu are douã vieti, ca sã îsi ispãseascã pedepsele”, a spus Klaus Malek, avocatul lui Ciolpan, pentru publicatia „Bild”.

Misu Ciolpan are si el probleme cu Legea, însã pe lângã faptele pentru care deja a fost condamnat fiul sãu, în Germania, bãtrânul are de înfruntat la Husi, aproape… o nimica toatã. Este martor într-un amplu dosar de contrabandã, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, un dosar în care Mihai Coca si basarabeanul Veaceslav Melnic, precum si alte 11 persoane sunt suspecti de punerea la punct a unei retele de aducerea si comercializare pe piata din România a tigãrilor de contrabandã. Vecinii lui Misu Ciolpan se amuzã si spun cã marea infractiune a bãtrânului ar fi aceea cã obisnuia sã mai cumpere tigãri ieftine de la Mihai Coca, motiv pentru care s-a si trezit, în octombrie 2017, cu mascatii la usã, pentru perchezitii. Ei bine, Misu Ciolpan a iesit în evidentã în cazul de rãsunet al fiului sãu, în momentul în care a declarat presei cã nu bãiatul lui este responsabil de violurile si crimele comise în Germania, Austria si cine mai stie pe unde, ci nora lui, Livia.

Misu Ciolpan a fost acuzat în instanta din Freiburg cã a fost un tatã rãu

Sigur pe el, Misu Ciolpan a declarat: „Ea e vinovatã. Nora mea. În postura asta în care a ajuns el, l-a adus nevastã-sa. Din cauza sotiei a comis el toate crimele”, a spus acesta. Nevasta, în schimb, a tãcut. A vorbit însã sora vitregã a lui Ciolpan, care, efectiv, l-a înfundat în fata instantei din Freiburg. A spus cã Ciolpan era mincinos de mic, cã el e cel care a bãgat cutitul în prostituata de la Iasi si cã sotia lui, Livia, era istericã si îl acuza de lucruri grave, numai de ei doi stiute, fãrã ca el sã riposteze. Indirect, Misu Ciolpan a fost acuzat în instanta din Freiburg cã a fost un tatã rãu pentru Cãtãlin, pe care l-a convins cã mama naturalã a fost „o betivã care l-a abandonat”, aducându-i apoi o mamã vitregã pe care nu a putut sã o suporte. „A avut o copilãrie grea, din care s-a ales cu o urã nevindecatã pentru femei”, a încercat, zadarnic, sã înduioseze instanta, apãrãtorul lui Ciolpan.

Austriecii, nerãbdãtori sã punã mâna pe Ciolpan. Vasluienii, foarte linistiti, cu patru femei ucise, fãrã ca autorul/autorii sã fie prinsi!

Între timp, Cãtãlin Ciolpan luptã singur în instanta de Germania, ca sã convingã judecãtorii cã nu a violat victima din Endingen, ci doar i-a dat cu o sticlã de lichior în cap. Omorul simplu e pedepsit mai blând decât violul urmat de crimã, a spus avocatul sãu. „Nu are nicio sansã sã dovedeascã nimic nici la Apel”, a spus expertul în Psihiatrie care l-a evaluat si în fata cãruia Ciolpan a recunoscut cã a omorât pentru plãceri sexuale odioase si necontrolate. „Am fost uimit sã vãd cât de putinã empatie are acest om pentru victimele sale. Aproape cã le învinovãteste pe ele, pentru ce i se întâmplã acum. Singura dovadã de minimã sensibilitate o manifestã atunci când vorbeste de familia sa, mai ales de copiii sãi. Mi-a spus cã si-a dorit pentru ei o viatã mai bunã, nu o viatã grea cum a avut el. Când vorbeste de copii, privirea i se îmblânzeste. În rest, e opac, e închis si vorbeste monosilabic. E periculos pentru societate. Nu manifestã regret, nu simte acest lucru. Dacã o spune, o face doar pentru cã stie cã asta ar ajuta la instantã”, a spus psihiatrul. Între timp, austriecii de la Innbsruck si-au exprimat intentia de a începe procesul lui Ciolpan în primul trimestru din 2018. Acestia vor sã îl judece pentru violarea si uciderea Lucillei K., stundentã de 19 ani, al cãrui trup neînsufletit a fost gãsit pe 12 ianuarie 2014. Au trecut deja 4 ani de când autorul nu a fost pedepsit si doar multumitã anchetatorilor germani, care nu s-au lãsat impresionati de numãrul urias de persoane care trebuie verificate si, în cele din urmã, în iunie 2017, au ajuns la soferul de TIR, Cãtãlin Ciolpan. În tot acest timp, în toatã frâmântarea din douã tãri care vor sã facã dreptate pentru douã crime monstruoase, comise de Ciolpan, la Vaslui continuã sã fie liniste. Degeaba le-au spus anchetatorii din Freiburg vasluienilor cã este momentul „sã mai caute cadavre, cã sigur Ciolpan a mai comis violuri si crime”, cãci acasã rumoare prea multã nu s-a stârnit, desi existã patru crime cu multe asemãnãri, datând din vremea în care Ciolpan cutreiera pãdurile judetului (Marcela Tomozei, 29 ani; Maria Biru, 46 ani; Safta Ciobotaru, 30 de ani si Anuta Miioara Manea, 29 de ani), crime care au rãmas însã cu autor necunoscut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.