spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Trenul Unirii vine la Bârlad

- Advertisement -

Miercuri, 24 ianuarie, în Anul Centenar, angajatii feroviari din toatã tara, alãturi de toti românii, sãrbãtoresc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfãptuirea statului national unitar român. Ceferisti, pasageri, membri ai Clubului Pasionatilor Feroviari si ai comunitãtii de cicloturisti vor duce mesajul unitãtii românilor din Bucuresti la Iasi cu un tren denumit simbolic „Trenul Unirii”.

Acesta va pleca din Bucuresti de la Gara de Nord la ora 05:48,  iar pe parcursul cãlãtoriei vor fi organizate diferite actiuni care vor evoca momente istorice în contextul Centenarului României. Directorul Centrului National de Calificare si Instruire Feroviarã – CENAFER, Marcel Otoiu, va prezenta din perspectivã istoricã importanta strategicã a sistemului feroviar.

Trenul Unirii  va fi remorcat de o locomotivã Tricolorã si va putea fi întâmpinat de localnici în statiile: Ploiesti Sud (06:30), Buzãu (07:40), Focsani (08:50), Tecuci (09:30), Bârlad (10:25), Vaslui (11:15), Bârnova (11:55), Iasi (12:20). Bârlãdenii sunt asteptati în Statia CFR Bârlad, la orele 10.00, unde va fi prezent si primarul orasului, av. Dumitru Boros, fanfara „Bârlãdeanca” si un grup mare de ciclisti bârlãdeni care vor merge sã ducã mesajul Micii Uniri la Iasi, unde vor face o Horã a Unirii împreunã cu ciclisti din Bucuresti, Ploiesti, Buzãu, Focsani, Tecuci, Vaslui si Iasi.

“Privind în timp, în contextul acestui moment istoric, calea feratã a avut o însemnãtate majorã în unirea regiunilor tãrii, aducând oameni împreunã si generând dezvoltare la nivel economic. În anul Centenar 2018, transportul feroviar are sansa de a fi redefinit astfel încât acesta sã reprezinte în continuare un vector de sustinere a unitãtii românilor, prin cresterea mobilitãtii si dezvoltare economicã. Doresc tuturor pasagerilor cât mai multe cãlãtorii cu trenul si le urez gânduri bune întru UNITATE. La multi ani!”, a declarat Iosif Szentes, director general CFR Cãlãtori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.