spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Nadia Duluman:”Sus români din lumea întreagã”

- Advertisement -

MUZICÃ… Artista vasluiancã Nadia Duluman a lansat, de ziua Unirii Principatelor Române, o melodie-imn ce îi îndeamnã pe români la unitate – “Sus români din lumea întreagã”. Videoclipul a fost filmat în Bucovina, împreunã cu Orchestra Artisticã Ciprian Porumbescu Suceava, sub bagheta maestrului dirijor Viorel Leancã. Imaginile sunt senzationale: 80 de dansatori îmbrãcati în costume populare, din toate zonele tãrii, îsi dau mâna într-o horã imensã, ce formeazã harta României

“Trãim într-o tarã binecuvântatã de Dumnezeu, cã nu degeaba i se spune României ‘Grãdina Maicii Domnului’. Cum într-o grãdina sunt mai multe feluri de flori, la fel si în tara noastrã sunt mai multe etnii care locuiesc împreunã de secole. Diferentele dintre noi nu ne-au dezbinat, ba dimpotrivã, ne-au îmbogãtit cultural si spiritual. În acest videoclip am ilustrat prin costume frumusetea si diversitatea de pe tot cuprinsul tãrii si bucuria de a trãi unit pe acest pãmânt sfânt, numit România!”, a declarat Nadia Duluman.

Nadia Duluman, de la etno la muzica popularã

Nadia Duluman s-a nãscut în Muntenii de Sus, este educatoare la Grãdinita din localitate, însã cea mai mare pasiune a sa este muzica. A început sã cânte la serbãri scolare, apoi la concursuri si la diferite evenimente culturale. A cântat mai întâi muzicã etno, sub îndrumarea compozitorului Marcel Iorga, reusind sã scoatã douã albume, iar apoi s-a orientat cãtre muzica popularã autenticã. Repertoriul sãu cuprinde cântece de dor, de dragoste, de nuntã, de pretuire fatã de neam si de tarã, dar si de joc si voie bunã. “Harul artistic al Nadiei Duluman este puternic înrãdãcinat în traditia unei vetre folclorice de referintã a judetului Vaslui – Muntenii de Sus. Este evident faptul cã ‘Rândurile’ de aici, de la obârsii, au impus o anumitã ‘rânduiala’ în tot ceea ce Nadia a realizat pânã în prezent ca interpretã si ca dascãl: cu perseverentã, talent si pricepere, am constatat cã nu-i plac ‘drumurile bãtãtorite’ si nu-si iroseste timpul pentru lucruri ieftine, ci îsi urmeazã propria-i cale, cea hãrãzitã de Dumnezeu”, declara, în urmã cu ceva timp, etnomuzicologul Vasile Pohoatã despre Nadia Duluman.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.