spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Liberalii acuzã faptul cã PSD conduce judetul Vaslui de 27 de ani: „E bãtaie de joc!”

- Advertisement -

Opozitia din judet iese la rampã. Presedintele PNL Vaslui, Nelu Tãtaru, a anuntat ieri cã partidul de guvernãmânt a reusit, într-un singur an de zile, sã însele asteptãrile a milioane de români, cu promisiuni neonorate. „Acest program de guvernare contine în total asumate realizarea a 724 de mãsuri. Dupã un an de guvernare, din cele 724 de mãsuri asumate de Guvernul PSD-ALDE nu au fost realizate, îndeplinite complet, decât 33 de mãsuri. Un numãr de 595 de mãsuri nu au fost îndeplinite, în timp ce 86 de mãsuri sunt partial îndeplinite”, spune presedintele PNL Vaslui. Liberalii anuntã cã, în cel mai scurt timp, vor lansa si cartea neagrã a guvernãrii PSD în judetul Vaslui, în ultimii 27 de ani.

„Sunt multe mãsuri populiste, care se iau de ochii lumii. Au vorbit de un leu puternic, si iatã unde a ajuns cursul euro-leu. Sã nu uitãm cã Guvernele Dragnea 1 si 2 au fãcut 260 de modificãri la Codul Fiscal, ceea ce a blocat activitatea multor firme din Vaslui”, a spus presedintele PNL Vaslui. Nelu Tãtaru a spus cã scãderea impozitului pe venit care revine primãriilor, de la 16 la 10%, a afectat toate primãriile vasluiene. Liberalii vasluieni spun cã PSD nu si-a îndeplinit mai multe dintre mãsurile asumate pentru 2018, printre care cresterea salariilor cu 20%. „Asistãm la o atitudine sfidãtoare a celor de la PSD-ALDE, iar vasluienii trebuie sã stie acest lucru. Vom veni si cu o carte neagrã a guvernãrii PSD la Vaslui, în ultimii 27 de ani”, a mai spus Tãtaru. PSD si-a îndeplinit, în opinia liberalilor, doar 33 de promisiuni fãcute în luna noiembrie 2016, atunci când era campanie electoralã pentru alegerile parlamentare. Acest program de guvernare contine în total asumate realizarea a 724 de mãsuri. Dupã un an de guvernare, din 724 de mãsuri asumate de Guvernul PSD-ALDE, nu au fost realizate, îndeplinite complet, decât 33 de mãsuri. „Chiar si din aceste 33 de mãsuri, unele sunt mãsuri mai degrabã institutionale, nu sunt mãsuri care sã aducã corectii de fond sau rezolvãri de fond pentru problemele cu care societatea romãneascã. În 2018, cheltuielile bugetare au depãsit cu mult veniturile încasate. Pe lângã faptul cã nu si-a realizat programul de guvernare, PSD a introdus în plus fatã de ceea ce au promis cetãtenilor lucruri care au avut consecinte negative. Transferul contributiilor de la angajator la angajat a creat un adevãrat haos fiscal la firmele din judetul Vaslui”, a spus Tãtaru.

Judetul Vaslui a avut parte de douã decenii de sãrãcie lucie

„Cine spune cã judetul Vaslui a avut ghinion cu cele douã decenii de sãrãcie lucie, în care a fost condus exclusiv de PSD, omite faptul cã, de când e lumea, norocul si-l mai face omul si cu mâna lui. Sau cu votul lui, mai bine spus! Avem ceea ce, de ani de zile, voteazã majoritatea! Din patru în patru ani, vasluienii uitã exact în ziua alegerilor cã, pânã atunci, nu a fost sãptãmânã în care sã nu se afle din statistici, dar mai ales din viata realã, cã „Vasluiul e primul la sãrãcie, la someri, la asistati social, la analfabeti, la avorturi, la copii abandonati, la drumuri nepietruite”, si lista poate continua mult si bine… Uitã vasluienii taman atunci, în ziua decisivã, si pun stampila apãsat tot pe PSD. Dl. Buzatu râde satisfãcut si, fãrã îndoialã, îsi freacã palmele, dupã alegeri si zice: „Na, cã i-am mai amãgit o datã; mai vedem peste 4 ani ce-o fi”! si, într-adevãr, abia peste 4 ani, se mai uitã dl. Buzatu spre vasluieni. Dar, doar ca sã îi numere, sã vadã cîti mai sunt, ca sã iasã procentele. Ce-ar mai fi de spus, dacã ar fi sã tragem linie, la conducerea PSD de atîtia ani, de la Vaslui?! Ne plângem de sãrãcie, în judetul în care numai de la „Protectia Copilului”, de pildã, se furã într-un singur an 2,5 milioane de lei, fãrã cã nimeni sã rãspundã!? Ne supãrãm de ani de zile cã drumurile judetene precum cele spre Botesti, Bunesti-Averesti si câte altele, au devenit aproape impracticabile la prima ploaie, dar, totusi, dl. Buzatu, din fruntea CJ-ului (institutie care trebuie sã le facã si are resurse pentru asta!) rãmâne în fruntea judetului, dupã toate alegerile, cu o largã majoritate! Ciudat, nu?! Unii spun cã, de fapt, temerea cea mai mare ar fi cã vasluienii au dezvoltat sindromul „Stockholm”, care presupune un periculos atasament pentru agresor. Altfel, ar fi greu de explicat. În tãrile civilizate (si chiar în judetele de la noi, care pot fi date exemplu), atunci când o conducere nu da randament, este automat schimbatã, fie si numai cã sanctiune publicã, clarã, vehemente a cetãtenilor, nemultumiti de cum au fost condusi 4 ani. La noi, la Vaslui, niciodatã nu s-a întâmplat asa. Votãm PSD-ul în draci, ca la nebuni, cu sârg, cu obstinatie. Apoi, ne plângem si ne revoltãm (chiar am vãzut niste revolte zilele acestea pe drumurile judetene)…. Dupã care, exact în ziua alegerilor, uitãm tot si îl votãm, iarãsi, pe dl. Buzatu si partidul sau. Cel putin, pânã acum, asa am fãcut”, spune presedintele PNL Vaslui, într-o postare de pe Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.