spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Victimele hotilor de la Pogonesti asteaptã sã-si recupereze paguba!

- Advertisement -

TERGIVERSÃRI… Greu de tot îsi aflã dreptatea victimele hotilor de la Pogãnesti! De pildã, femeia care muncise pe brânci, peste hotare, în agriculturã, aducând acasã 3000 de euro, pe care hotii i-au furat chiar în noaptea în care a revenit în sat, duce si acum, la aproape 2 ani de la comiterea faptelor, o luptã prin instantã, pentru recuperarea banilor. Gasca de hoti a fost condamnatã, dar executarea silitã merge anapoda. Primarul comunei Stãnilesti spune cã, în gospodãriile hotilor se vãd bunuri, inclusiv o masinã, care ar putea face obiectivul executãrii silite. „Nu sunt atât de sãraci. Are ce sã le fie luat, ca sã se acopere prejudiciul pãgubitilor”, spun oficialitãtile comunei Stãnilesti.

Mai bine de un an de zile, oamenii din satul Pogãnesti, comuna Stãnilesti, s-au plâns cã gospodãriile le sunt jefuite, fãrã ca politistii sã dea de urma hotilor. Se spãrgeau case, anexe gospodãresti, se furat absolut tot ce le cãdea în mânã, de la bani, electrocasnice, un hidrofor, ba chiar si verighetele din aur ale unui cuplu care urma sã se cãsãtoreascã. Au jefuit si un microbuz, parcat peste noapte pe o stradã din sat. Sãtenii aveau bãnuieli clare, mai ales cã gasca de hoti, formatã din doi minori si alti doi indivizi de 19 si, respectiv, 23 de ani, se poza pe Facebook, nestingheritã, cu teancuri de euro si cu alte bunuri, greu de explicat ca apartinând unor indivizi fãrã nicio ocupatie. Pânã nu au spus la presã ceea ce se întâmplã în satul lor, nu au reuzolvat nimic. Dupã publicarea situatiei, oamenii s-au mobilizat, au fãcut perchezitii si i-au si arestat, în august 2016, pe indivizi.

Hotul are si acum în curte masina cumpãratã cu banii furati!

De atunci si pânã în ianuarie 2018, femeia cãreia i s-au furat 3000 de euro din casã, chiar în noaptea în care a revenit acasã, de la muncã, din strãinãtate, duce lupta în instantã, ca sã îsi recupereze banii. I-a fost admisã cererea de executare silitã, dar acum, hotul care i-a furat banii a depus contestatie. „Si uite asa, este cunoscut hotul, s-a stabilit cã e vinovat, dar iar o sã mai dureze, o lunã, 10 sau un an, pânã se va face dreptate. Acusi se vor face 3 ani, de când ne tot plimbãm cu dreptatea în mânã”, spun pãgubitii, care sustin cã unul dintre hoti are si acum în curte masina cumpãratã cu banii din furat. „Fiecare munceste cum poate, ca sã strângã un ban. Mai ales, femeia cãreia i s-au furat 3000 de euro, muncise în agriculturã, în strãinãtate, pentru acesti bani. Acesti indivizi, dovediti de instantã cã au furat, nu sunt atât de sãraci, ca sã nu aibã executorul ce le lua. Chiar îmi spun oamenii din sat, cã cel care a furat banii, are în curte acum o masinã. Asta înseamnã cã ar avea cu ce sã dea înapoi banii furati. Executarea silitã ar avea cu ce sã se facã”, a spus primarul Liviu Zaharia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.