spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Vânãtorul care a împuscat un minor este cumnatul adjunctului IPJ Vaslui

- Advertisement -

ITE ÎNCURCATE

LEGÃTURI PERICULOASE Cazul minorului de 13 ani si jumãtate care a fost împuscat la vânãtoare, sâmbãtã, 27 ianuarie, se aratã a fi unul foarte interesant si „fierbinte” pentru politistii vasluieni. Vânãtorul care a împuscat accidental minorul este din Bârlad, are 37 de ani si, întâmplãtor, este cumnatul comisarului sef Petru Maximiuc, actualmente adjunctul comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui (IPJ). Si mai interesant este faptul cã adjunctul IPJ Vaslui a fost, pânã acum un an si jumãtate, seful Serviciului de Arme, Munitie, Explozibili si Substante periculoase din cadrul IPJ Vaslui. Deci cei care ancheteazã acest caz, au fost subalternii directi ai cms. sef Petru Maximiuc, iar acum sunt subordonatii acestuia pe linie de conducere a IPJ. Cum va decurge anchetarea cumnatului sãu? Punem mâna în foc cã va fi foarte ….. corectã! O dovedeste si faptul cã, desi informatia privind accidentul de vânãtoare a fost mediatizatã pe toate televiziunile centrale, în toatã mass media din tarã si localã, IPJ Vaslui nu a avut nicio reactie, nu a emis niciun comunicat de presã!

Un caz controversat, care a adus în lumina reflectoarelor legãturile periculoase dintre politisti si afaceristi, este cel al minorului Costel Farcas, de 13 ani si jumãtate, care a fost împuscat accidental la o vânãtoare organizatã pe Domeniul de Vânãtoare 37 Cârja, apartinând omului de afaceri Emil Savin. Asa cum s-a mentionat, sâmbãtã, la acea vânãtoare, a avut loc un incident grav: un copil de 13 ani si jumãtate a fost grav rãnit, fiind accidental împuscat în piciorul stâng de un vânãtor de 37 de ani, din Bârlad. Dupã ce copilul a primit toate îngrijirile la spitalul bârlãdean, unde a fost diagnosticat cu „fracturã gambã treimea stângã, prin plagã împuscatã”, i s-a oprit sângerarea si a fost transferat la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iasi, deoarece spitalul din Bârlad nu are medic chirurg ortoped pediatru. Dupã ce s-a produs incidentul, la fata locului au ajuns politistii din cadrul IPJ Vaslui, Serviciul Arme, Munitie, Explozibili si Substante Periculoase, împreunã cu reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Vaslui, pentru a cerceta cum s-a produs accidentul la vânãtoare si, mai ales, ce cãuta un copil de 13 ani ca si gonas la o vânãtoare organizatã si foarte periculoasã pentru minori! Jurnalistii au încercat sã obtinã informatii despre anchetã si despre cine a tras în minorul Costel Farcas, accidental evident, dar nu s-au putut afla prea multe informatii oficiale, nefiind emis niciun comunicat oficial de presã. Dar, surse credibile din rândul vânãtorilor ne-au precizat cã … vânãtorul care a comis greseala si a împuscat copilul este Ionut Grãjdeanu, de 37 de ani, din Bârlad, chiar cumnatul cms.sef Petru Maximiuc, adjunctul comandantului IPJ Vaslui, fost sef al Serviciului Arme, Munitie, Explozibili si Substante periculoase din cadrul IPJ Vaslui. De la IPJ Vaslui am obtinut, telefonic, doar câteva informatii: „Vânãtorul care a accidetat minorul de 13 ani, accidental, are 37 de ani si este din Bârlad. În cauzã s-a deschis un dosar penal unde se fac cercetãri sub aspectul comiterii de vãtãmare corporalã din culpã”, ne-a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Si tot telefonic am primit confirmarea de la purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, cã cel cercetat este cumnatul cms. sef Petru Maximiuc. De la ITM Vaslui, care cerceteazã pe organizatorul partidei de vânãtoare, pentru cã a adus gonasi minori, de 13 ani, ce nu aveau dreptul sã se afle acolo, nu am primit niciun rãspuns! Niciun comunicat, nimic! O fi pentru cã cei de la ITM nu lucreazã în weekend? Încã mai asteptãm sã aflãm, poate ne comunicã oficial ce mãsuri au luat în acest caz.

Vã reamintim cã, sâmbãtã, 27 ianuarie, la Cârja (oras Murgeni), pe domeniul de vânãtoare 37, a avut loc o partidã de vânãtoare organizatã legal. În jurul orelor 12.30, când unul dintre gonaci a strigat „Vine porcul, porcul, porcul”, Ionut Grãjdeanu, unul dintre vânãtori, a tras douã cartuse pentru mistreti, în directia de unde venea un fâsâit, crezând cã împuscã un porc mistret, dar din pãcate a împuscat unul dintre gonaci, pe minorul Costel Farcas, de 13 ani si jumãtate. Acesta era venit ca gonas la aceastã vânãtoare, cu tatãl sãu, Viorel Farcas, si cu fratele lui geamãn. Copilul a ajuns la spitalul din Bârlad, adus cu ambulanta si apoi trimis la Iasi, la Spitalul „Sf. Maria” cu TIM-ul apartinând ISJU Vaslui, deoarece elicopterul SMURD nu era disponibil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.