spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Au început înscrierile la BAC

- Advertisement -

CALENDAR…Elevii vasluieni care terminã clasa a XII-a, dar si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de Bacalaureat, se pot înscrie în aceastã perioadã la examenul maturitãtii. Potrivit calendarului, înscrierile se fac între 29 ianuarie si 2 februarie. Prima sesiune a examenului national de bacalaureat debuteazã în februarie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã. Urmeazã proba digitalã, apoi cea oralã la o limba modernã. Abia în luna iunie elevii vor sustine testãrile scrise.

Astfel, pe 12 februarie, debuteazã probele orale ale primei sesiuni. Prima probã este evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã (12 – 13 februarie), apoi cea la limba maternã (14 – 15 februarie), pentru elevii care urmeazã un liceu într-o limbã a minoritãtilor. Bac-ul din februarie continuã cu proba de competente digitale (16, 19, 20 februarie), apoi cu cea de limbã strãinã (21 – 22 februarie). Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor începe în iunie, la o lunã dupã ce elevii de clasele a XII-a si a XIII-a vor încheia scoala. Proba scrisã la limba românã este prima si se desfãsoarã pe 25 iunie. Este urmatã de proba scrisã la limba maternã (26 iunie), destinatã candidatilor care au studiat la liceele pentru minoritãti. Apoi sunt programate proba obligatorie de profil (27 iunie) si proba la alegere (28 iunie). Primele rezultate la Bacalaureat 2018 vor fi anuntate pe 4 iulie, iar, dupã cele 3 zile de contestatii (5-8 iulie), vor fi publicate rezultatele finale, pe 9 iulie.

Calendarul BAC-ului special nu a fost publicat

Ministerul Educatiei încã nu a publicat calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului pentru anul 2018 la care participã elevii care dau admitere la facultãti în strãinãtate sau care participã la competitii internationale. Asta desi, potrivit Legii, metodologia pentru Bac ar fi trebuit sã fie publicatã înainte de începerea anului scolar pentru toate sesiunile de Bacalaureat, inclusiv pentru sesiunea specialã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.