spot_img
spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
17-mai-2024

Parlamentara PSD de Vaslui, Ana Birchall ajunge vicepremier, cu 10 voturi împotrivã!

- Advertisement -

AVIZ…Ana Birchall a primit aviz favorabil, ieri, în functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice. Birchall, propusã viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, desi cu unele emotii. S-au înregistrat 16 voturi „pentru”, 10 „împotrivã” si o abtinere. Iatã cã, spun surse din partid, linguseala pe lângã Dragnea dã rezultate si Buzatu reuseste sã o impunã pe deputata PSD, desi Birchall nu are nicio legãturã cu Vasluiul. Nevasta lui Buzatu, senatoarea PSD de Vaslui, Gabriela Cretu, prietenã la cataramã cu noul vicepremier, a fãcut parte din comisia care a validat-o pe Birchall ca vicepremier, deci a fost o chestiune mai mult amicalã, decât un lucru extrem de bine analizat.

„Este o onoare, dar si o mare responsabilitate desemnarea pe care am primit-o din partea doamnei Prim-Ministru pentru a ocupa postul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Obiectivul fundamental pentru perioada 2018-2020 este consolidarea parteneriatelor strategice, în special parteneriatul cu SUA”, a spus deputata PSD de Vaslui, în fata comisiei parlamentare. Legat de Republica Moldova, noul vicepremier a anuntat cã are urmãtoarele obiective: „Continuarea procesului de consolidare durabilã a relatiei cu Republica Moldova, pe baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrare europeanã, cu valorizarea caracterului special al originii, limbii, culturii, istoriei comune, concomitent cu sustinerea activã a reformãrii democratiei profunde, precum si a aspiratiilor europene ale acesteia. Vom continua sã promovãm o abordare integratã, strategicã în relatia noastrã cu Republica Moldova. România va rãmâne un partener dinamic si de încredere al Republicii Moldova. Viitorul nostru este viitorul european comun. În acest sens este esentialã asigurarea unei coerente inter-institutionale interne în coordonarea proiectelor si initiativelor ce privesc sprijinirea parcursului european si al stabilitãtii si evolutiei democratice a Republicii Moldova. Ne propunem în mod special sã dãm o atentie specialã proiectelor ce vor asigura interconectarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeanã prin România, în domeniul energetic, al transporturilor, în asigurarea compatibilitãtii institutionale. România va fi, pe mai departe, un partener solid în promovarea aspiratiilor europene ale R. Moldova”.

Adrian Nãstase a criticat numirea lui Birchall

Fostul premier Adrian Nãstase considerã cã PSD face o mare gresealã prin aceastã propunere. Birchall se va ocupa de implementarea parteneriatelor strategice, ceea ce ar însemna, în opinia lui Nãstase, cã ministrul de Externe, Teodor Melescanu, are un sef. „Sunt lucruri pe care eu nu le-am înteles, dar poate e vina mea. La Externe, au un ministru, iar apoi pun un vicepremier, adicã îi pui un sef ministrului si îi iei o parte importantã din prerogative. Ministerul de Externe se ocupã si el de Afacerile Europene, la ce mai trebuie un minister? Avem parteneriate strategice cu multe tãri. În scrisoarea lui Bãdãlãu, care era foarte bunã, se spunea cã e nevoie de o restructurare a Guvernului. În formula de acum, vor apãrea multe ambiguitãti si suprapuneri între competentele ministrilor. Poate e doar în opinia mea. La fel, la Finante, ai un ministru, dar si un vicepremier care e specialist. Eu fac aceste obiectii gratuit, fãrã sã cer cetãtenie sârbã sau moldoveneascã”, a spus Adrian Nãstase, la Antena 3.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.