spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

O mamã si doi copii au rãmas pe drumuri dupã ce casa le-a fost mistuitã de fãcãri!

- Advertisement -

Tragedie la Dragomiresti!

APEL…În mijlocul iernii, un incendiu a lãsat familia Munteanu din Dragomiresti fãrã acoperis deasupra capului. Acum, rãmasã pe drumuri cu doi copii si fãrã sot, Oana Munteanu este la mila rudelor si a oamenilor binevoitori. Printr-o glumã a sortii, faptul cã nu aveau bani de lemne sã îsi încãlzeascã locuinta le-a salvat viata. Acestia dormeau la o rudã în momentul în care casa lor din Dragomiresti a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Comunitatea acestora nu a rãmas indiferentã la nefericitul eveniment. Vecinii femeii au lansat pe retelele de socializare un apel cãtre cei care doresc sã ajute familia. Alãturi de acestia sunt si cei de la Primãria Dragomiresti care le-au sãrit în ajutor. Din pãcate, autoritãtile nu le pot costrui o casã nouã, deoarece casa în care locuiau nu era complet achitatã, familia Munteanu nefiind proprietarã de drept. Primarul comunei Dragomiresti, Dãnut Iancu, a mai tinut sã precizeze cã cei care vor sã ajute familia pot contacta institutia pe care o conduce.

Un apel umanitar a fost lansat, ieri, pentru o familie din satul Dragomiresti, judetul Vaslui, a cãrei casã a ars de la temelii. Conform apelului lansat pe retelele de socializare si a declaratiei primarului comunei Dragomiresti, Dãnut Iacob, tragedia a avut loc sâmbãta trecutã si, ca o culme a ironiei, starea lor materialã precarã le-a salvat viata. Neavând bani de lemne pentru a-si încãlzi locuinta, Oana Munteanu si cei doi copii ai ei petreceau noaptea la o mãtusã în momentul în care un scurtcircuit i-a lãsat doar cu hainele de pe ei. Îndurerati de necazul familiei, consãtenii au postat si distribuit povestea acestora în speranta cã cineva le va veni în ajutor, suplimentând ajutorul oferit de comunitate si de Primãria Dragomiresti. „Bunã ziua, oameni sufletisti! Vã cer tuturor sã îmi acordati doar câteva minute din timpul dumneavoastrã pentru a vã spune povestea tristã a unei familii cu doi copilasi din satul Dragomiresti, Judetul Vaslui. Pe data de 27. 01.2018 a luat foc casa familiei Munteanu din cauza unui scurtcircuit. Totul s-a fãcut scrum si nu a mai rãmas nimic din bunurile lor. Numai o minune a fãcut ca mama împreunã cu cei doi copii, în vârstã de 7, respectiv 11 ani, sã nu fie acasã si sã scape nevãtãmati. Desi e o mare bucurie cã acestia au scãpat teferi, totusi trebuie sã ne gândim cã ei au rãmas pe drumuri doar cu hainele de pe ei în mijlocul iernii, pe un asemenea ger nãprasnic. Aceastã mamã si acesti copilasi nevinovati nu mai au nimic! Nu mai au haine sau încãltãminte sã se îmbrace, farfurii din care sã mãnânce, nu mai au casã. Fac astfel apel la bunãtatea dumneavoastrã, a tuturor, pentru a vã rugã din inimã sã punem mânã de la mânã cu ce avem si sã le facem viatã mai usoarã acestor nefericiti. Fiecare lucru donat conteazã pentru ei: îmbrãcãminte, mobilã, materiale de constructii, rechizite, pãturi, veselã, tacâmuri etc. Fiecare leu în parte donat îi va ajuta sã îsi recapete acoperisul deasupra capului. Fiecare gest pe care îl faceti pentru ei, fiecare încurajare le va sterge câte o lacrimã de pe obraji!”, se explicã în mesajul de pe Facebook.

Primãria are mâinile legate de elemente legale!

La auzul întâmplãrii nefericite, primarul comunei Dragomiresti, Dãnut Iacob, si-a mobilizat o parte dintre consilieri si au cumpãrat familiei lucrurile de bazã. Din pãcate, acestia, momentan, nu pot face mai multe având în vedere cã familia Munteanu nu era proprietara casei. Edilul a explicat cã familia mai avea de plãtit 15.000 de lei pentru a fi proprietarã de drept a locuintei. “Am aflat imediat de incendiul care a distrus casa în care locuia familia Munteanu. A doua zi am mers la Bacãu cu o parte dintre consilierii locali pentru a cumpãra câteva lucruri necesare familiei. Din fericire, mama si cei doi copii dormeau la cumnata femeii pentru cã acestia nu aveau bani sã îsi încãlzeascã locuintã. Totusi, mai multe nu putem face noi. Mama nu are niciun venit, nici mãcar ajutor social, pentru cã tatãl copiilor lucra în strãinãtate si printr-o întâmplare necunoscutã nouã a ajuns sã fie încarcerat în afara tãrii. Mai mult, nu putem face în asa fel încât sã le ridicãm o nouã locuintã. Se pare cã femeia nu era proprietarul de drept al locuintei. Aceasta a achizitionat locuinta de la o familie pentru suma de 25.000 de lei si din câte mi-au spus aceasta a achitat doar 10.000 de lei. Noi am sfãtuit-o sã discute cu acei oameni si sã o amâne, iar noi vom discuta astãzi, în sedinta Consiliului Local, ce urmeazã sã facem”, a declarat primarul comunei Dragomiresti, Dãnut Iacob. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.