spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Interesul bârlãdenilor, bãtaia de joc a consilierilor PSD si PNL! (VIDEO)

- Advertisement -

„PENTRU CÃ PUTEM” Acesta a fost sloganul care a reiesit din purtarea incredibilã a consilierilor locali PSD si PNL din cadrul CLM Bârlad. Sedinta ordinarã de ieri a Consiliului Local Municipal Bârlad a fost una foarte urâtã, cu contre incredibile, cu atitudini sfidãtoare din partea consilierilor PSD, dar si atitudini de neînteles, din partea consilierilor PNL, care nu au votat proiecte importante pentru salariatii SC CUP SA Bârlad, astfel cã acestia nu-si vor putea lua salariile pe luna ianuarie. Foarte putine proiecte au fost aprobate – din 26 de proiecte (trei peste ordinea de zi), au trecut doar 10 proiecte, restul de 16 fiind respinse de consilierii PSD prin abtinere de la vot (adicã respingere).

Atunci când cineva intrã în Primãrie, ar trebui sã-si lase straiele politice la intrare si sã si le ia doar pe cele de consilier, adicã de reprezentant al intereselor cetãtenilor, nu a partidului din care face parte. Acest lucru însã nu se întâmplã în cele mai multe cazuri, din pãcate, în Primãria Bârlad. Si  nu s-a întâmplat nici ieri, în sedinta Consiliului Local Municipal Bârlad , care a fost extrem de tensionatã, la fel ca mai toate sedintele din ultima vreme. Aproape cã nu au existat proiecte pe ordinea de zi care sã nu fie respinse de consilierii PSD. Foarte putine proiecte au fost adoptate cu 14 – 15 voturi, dar si în cazul lor au existat comentarii din partea grupului PSD.

Sãmânta de scandal: validarea Geaninei Radu

Totul a pornit de la primul proiect de pe ordinea de zi, cel al validãrii mandatului de consilier local al liberalei Elena Geanina Radu, directorul Grãdinitei „Licurici” nr. 8 din localitate. Parcã având o presimtire, directoarea grãdinitei nu a fost prezentã la acest punct de pe ordinea de zi, asteptând votul într-un birou alãturat, tocmai pentru a nu fi umilitã de consilierii social-democrati. Cei zece consilieri PSD nu au votat validarea mandatului de consilier municipal al Geaninei Radu, motivând cã ea este pe lista de consilieri locali de la alegerile locale la numãrul 15, iar cel de la numãrul 14, profesorul Silviu Budescu, a fost exclus din PNL, dar a fãcut contestatie la Comisia de Arbitraj a PNL. Silviu Budescu a trimis o scrisoare consilierilor PSD Bârlad, prin care le cere sã nu voteze alt consilier liberal pânã nu are rãspunsul Comisiei de Arbitraj. Iar consilierul Sorin Rãducanu a dat startul (ca presedinte al Comisiei Juridice), cerând sã nu fie validat mandatul de consilier al Geaninei Radu. Imediat, consilierii liberali le-au spus cã nu au dreptul cei din PSD sã se amestece în problemele lor interne si sã le organizeze lor partidul. Si de aici, s-a „rupt” fragila „coalitie” dintre PNL si PSD Bârlad. PSD nu a votat validarea mandatului Geaninei Radu, astfel cã PNL a rãmas doar cu 9 consilieri din 10, iar primarul Dumitru Boros, presedintele PNL Bârlad, a cerut o pauzã de consultãri de 5 minute.

Pentru cã putem! Nici noi nu vã votãm proiectele voastre!

Este greu de descris ce s-a petrecut apoi, pentru cã sedinta a devenit una foarte urâtã, în care ambele partide – PSD si PNL – au arãtat o crasã indiferentã fatã de cei care i-au ales. Au început consilierii din PSD, dupã ce consilierii PNL nu au votat urmãtoarele trei proiecte de hotãrâre care erau vitale pentru SC CUP SA Bârlad, societatea de salubrizare a CLM Bârlad. Astfel, au picat la vot: 1- aprobarea pretului local pentru energia termicã produsã pe bazã de gaze naturale, trransportul si distributia cãtre agentii economici si populatie, a pretului local de facturare pentru energia termicã livratã si a subventiei acordate pentru populatie; 2 – aprobarea tarifelor la activitatea de salubrizare prestatã pe raza municipiului Bârlad (pentru a reglementa mãrirea salariului minim de la 1400 la 1900 lei) si 3 – aprobarea planului de lucrãri de interes local, aferent anului 2018, pentru persoanele care presteazã lucrãri la Legea 416/2001, mai precis distribuirea pe obiective a celor 140 de bârlãdeni care au de fãcut ore de muncã în folosul comunitãtii pentru a primi venitul minim garantat. Ca urmare, salarizarea de la SC CUP SA pentru luna ianuarie este blocatã, neputând fi date lichidãrile pentru ianuarie, iar cei de la 416 nu mai vin la muncã, pentru cã nu se poate aplica Planul de lucrãri din 2017, pentru cã nu permite legea.

Consilierii PSD au contraatacat, respingând proiectele pe bandã rulantã!

A fost rândul consilierilor PSD sã cearã o pauzã de consultãri, iesind afarã pe hol unde au fãcut o „grãmadã” ca la rugby, sfãtuindu-se cu liderul lor, deputatul Adrian Solomon, la telefon si cu Adrian Bobeicã, directorul executiv al PSD Bârlad, care era consternat cã a rãmas fãrã salarii pe ianuarie. S-au întors supãrati si pusi pe directie de lideri si au început sã respingã proiectele de pe ordinea de zi pe bandã rulantã! Nu mai putin de 16 proiecte au picat în total la vot, râca dintre cele douã partide transformând sedinta CLM într-o jenantã arenã de luptã politicã. Degeaba le-a spus primarul consilierilor sã-si revinã, sã vadã cã interesul bârlãdenilor este în joc … Nici unul n-a tinut cont!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.