spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Consilierii huseni au început în fortã: au dezbãtut 40 de proiecte de hotãrâre

- Advertisement -

DEZBATERI… Alesii municipiului Husi s-au întrunit, ieri, în sedinta ordinarã a lunii ianuarie, iar pe ordinea de zi au figurat nu mai putin de 40 de proiecte de hotãrâre. În lipsa primarului Ioan Ciupilan, polemicile au fost mai putin pãtimase, dar câteva contraziceri tot au condimentat si aceastã întâlnire de început de an. S-au aprobat, între altele, bursele elevilor, listele cu husenii repartizati la noile ANL-uri, dar au fost retrase si terenurile pe care beneficiarii Legii 15/2003 nu au izbutit sã îsi înceapã constructia unei case.

Sedinta a început cu momentul solemn al depunerii jurãmântului de cãtre noua consilierã PNL, Mihaela Nacu. Aceasta a fost validatã în locul lui Ioan Valeriu Ciupilan, fost viceprimar, cãruia partidul i-a retras sprijinul politic. Mihaela Nacu este de profesie medic stomatolog si se aflã la primul mandat de ales local. Dupã depunerea jurãmântului, colegii de partid au felicitat-o, urându-i succes în activitate. A fost aprobatã apoi lista de repartizare a locuintelor ANL, nou construite în Husi. Este vorba despre cele 44 de apartamente si patru garsoniere, construite pe strada „Husi-Iasi”. De asemenea, au mai fost repartizate si trei familii în apartamentele ANL de pe strada „B-dul 1 Mai”, precum si 8 tineri, în garsonierele rãmase. Tot ieri s-a decis retragerea dreptului de folosintã asupra terenurilor primite gratuit de la Primãrie, pentru acei tineri care nu au reusit ca, în termenul limitã stabilit de lege, sã îsi înceapã o constructie pe suprafata primitã. Este vorba despre nu mai putin de 47 de loturi, de câte 300 mp, fiecare. Unul dintre cosilieri a vrut sã stie dacã aceste persoane, care nu au avut posibilitatea sã înceapã o casã în termen de un an de la primirea terenului, mai pot depune o astfel de cerere, iar rãspunsul a fost cã da, pot reveni cu solicitare în acest sens.

Scoala nr. 2 riscã sã fie închisã!

De asemenea, s-au mai pus în discutie si bursele elevilor pe 2018, care, în mare, au rãmas la fel ca în anul precedent. Consiliera Cãtãlina Popa a propus ca bursele de performantã sã fie majorate cu câte 50 de lei, pentru fiecare copil, însã ideea nu a avut sustinere. Supãratã, Cãtãlina Popa a spus: „Dar domnul primar ia 150 de milioane de lei pe lunã, de ce nu gãseste si pentru acesti copii bani de burse? Dacã nu gãsiti de unde sã luati bani din buget, vã arãtãm noi”, s-a supãrat consiliera. A sãrit ca ars Ioan Iacob: „Doamna Popa, dar de ce dezinformati! Ce 150 de milioane spuneti acolo? Dar de ce nu vã dati dumneavoastrã indemnizatia, dacã tot spuneti asa…”, a spus Iacob, care, la rându-i a fost sanctionat. „Nu primesc sfaturi de la unul care nu vorbeste nimic în sedintele de comisii”, a spus consiliera Popa. Discutiile ar fi durat mai mult, însã, cu tact, presedintele de sedintã, Ionel Matei, a trecut la urmãtoarea discutie. Profesorul Cristinel Popa a avut însã o interventie care meritã retinutã: „Este vorba despre scoala „Ion Creangã”. Este o mare problemã acolo. Populatia scolarã scade de la un an la altul si trebuie sã ne gândim serios, cu totii. E usor de închis o scoalã, dar e greu de deschis. Si, dacã tot închidem scoli generale în oras, vom ajunge la o situatie hilarã, sã fim un oras cu douã scoli generale si cinci licee”, a atras atentia consilierul prof. Cristinel Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.