spot_img
spot_imgspot_img
24.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Omagiu Centenarului Marii Uniri: Concert de pian la patru mâini!

- Advertisement -

NU RATATI Muzica clasicã revine la Bârlad, prin concertul pentru pian la patru mâini al cunoscutilor pianisti DUO Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu, care nu sunt pentru prima datã la Bârlad. Recitalul va avea loc sâmbãtã, 10 februarie, ora 11.00, la Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”.  Cei doi  cântã împreunã din anul 2005. Activitatea concertisticã a duo-ului pianistic cuprinde peste 300 de recitaluri pe scene din tarã si strãinãtate.

Pentru melomanii bârlãdeni precizãm cã este vorba de pianistii  Corina Rãducanu & Eugen Dumitrescu. Activitatea concertisticã a duo-ului pianistic cuprinde participãri în 25 de festivaluri nationale si internationale, peste 300 de recitaluri în tarã (80 de localitãti) si în strãinãtate (Austria, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alãturi de cele 10 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a sustine primele concerte de pian din istoria localitãtilor Avrig, Bãlan, Ciocãnesti, Ditrãu, Fãgãras, Gãesti, Hateg, Lehliu-Garã, Petrila, Praid si Târnãveni.

Un concert aparte, în premierã, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter – Asso 2014. Activitãtii concertistice a duo-ului pianistic i se adaugã numeroase premii nationale si internationale obtinute la concursurile de profil, prezente în juriile concursurilor nationale si internationale de specialitate, precum si masterclass-uri sustinute ca profesori invitati. Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu sunt absolventi ai Liceului de Muzicã  ”George Enescu” si ai Universitãtii Nationale de Muzicã din Bucuresti, la clasa de pian a prof. univ. dr. Vlad Dimulescu si muzicã de camerã a conf. univ. dr. Manuela Giosa si conf. univ. dr. Ioana Raluca Voicu-Arnãutoiu, unde si-au completat si încheiat studiile (licentã, master, doctorat, post-doctorat).     Cei doi pianisti sunt fondatorii Asociatiei Klavier ART si initiatorii mai multor programe culturale ce au loc anual în diferite orase si regiuni ale tãrii (Fãgãras, Gheorgheni, Petrosani, Rãdãuti, Reghin, Resita, Sibiu, Zãrnesti si Muntii Retezat).

Recitalul va cuprinde lucrãri de: George Enescu, Dinu Lipatti, Constantin Silvestri, Ciprian Porumbescu, Alexandru Pascanu, Nicolae Brândus, Liviu Dandara, Felicia Donceanu, Leon Klepper, Sabin Pautza.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.