spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Muzeul Judetean Vaslui, gaura neagrã a presedintelui Buzatu!

- Advertisement -

RISIPÃ…Cum sã dai, de patru ani de zile, câte 30 miliarde lei vechi, anual, cãtre o institutie care nu functioneazã si nu produce nici un leu? Este un lucru total ilegal, mai ales când acea institutie are si 40 de angajati, care nu fac altceva decât sã taie frunzã la câini. Se poate, însã, la Vaslui, unde presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, gireazã, din 2015 încoace, o uriasã afacere cu bani publici, prin investitii care nu se mai terminã la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” – termopane peste termopane, spatii expozitionale în ruinã, bunuri de o valoare inestimabilã despre care se spune cã ar fi dispãrut, în mod ciudat, în timpul modernizãrilor care nu se mai terminã. Desi Muzeul Judetean nu produce nici un leu, fiind închis, în ultimii patru ani de zile s-au alocat aici în jur de 120 miliarde lei vechi. Când este vorba de trezorierul sef al PSD, Ramona Mocanu, tinutã cu forta pe functia de director de muzeu de cãtre Buzatu, totul este posibil. Ne întrebãm de ce Politia sau Curtea de Conturi nu vãd aceastã risipã de bani enormã, într-un judet în care conducerea se plânge mereu de bani la Guvern si cerseste investitii.

Coana preoteasã de la Osesti dã din nou lovitura si obtine 30 miliarde lei vechi din bugetul judetului, pentru anul 2018, desi muzeul pe care-l conduce nu primeste niciun vizitator si nu face venituri nici mãcar de 10 milioane lei vechi pe lunã. Mâna dreaptã (sau stângã, cine stie?) a lui Buzatu, numitã trezorier sef al organizatiei judetene PSD din ordinul actualului presedinte de Consiliu Judetean, Ramona Mocanu are o alocare bugetarã de 30 milioane lei vechi, pentru un muzeu cu portile închise. Este, probabil, singura institutie din România care primeste bani cu sacul, desi este închisã de ani de zile. Salariile celor 40 de angajati de aici – desi muzeul nu functioneazã, Buzatu si Mocanu tin la muncã zeci de persoane! – se ridicã la peste 15 miliarde de lei, anul acesta, din care în jur de 1 miliard merge doar pe salariul directoarei-clefãialã. Din 2014, de când s-a închis pentru modernizãri, Muzeul judetean a devenit o fabricã de alocat bani de cãtre conducerea Consiliului Judetean, care aruncã sute de miliarde de lei pe o institutie moartã, fãrã nicio jenã. Culmea, în bugetul pe acest an, pentru Mocanu si personalul care nu face nimic acolo sunt trecute si vouchere de vacantã de 580 milioane lei vechi. Bãtaie de joc fatã de banii judetului Vaslui, însã când Buzatu este la butoane se pare cã nimic nu mai conteazã. Cã Mocanu îsi bate joc de banii CJ, ne demonstreazã cifrele de la sectiunea „venituri din prestãri servicii”, la care directoarea-clefãialã trece aceleasi sume din 2014 încoace: 30.000 lei, în 2015, 30.000 lei, în 2016, 30.000 lei, în 2017, 30.000 lei… si tot asa, pânã în 2021. Desi nu vinde nici un leu din bilete, Mocanu îsi mascheazã neprofesionalismul si incompetenta, cu cifre scoase din burtã, cum se spune în popor, nicidecum ceva real.

De ani de zile, Buzatu o acoperã pe Mocanu si incompetenta de la Muzeul Judetean

Ramona Mocanu cheltuie bani la greu, de aproape cinci ani de zile, pentru o serie de actiuni despre care unele surse spun cã ar fi „cea mai mare spãlare de bani publici de la muzeu, din 1989 încoace”. De ani de zile, se schimbã întruna usile si geamurile institutiei, pânã si usile de la WC-uri au fost schimbate cu termopan. În 2014, pentru trei geamuri si o usã de intrare în institutie, Ramona Mocanu a plãtit o facturã record, de aproape 500 milioane lei. „O sã iasã o treabã frumoasã acolo, asta e tot ce pot sã vã spun”, spunea, în 2014, Dumitru Buzatu. Anul urmãtor, s-au schimbat din nou toate geamurile si usile, cu alte termopane, si tot asa din 2015 încoace. În cinci ani de zile, din 2014 si pânã în 2018, bugetul de salarii s-a dublat, de la 7,8 miliarde la 15,6 miliarde lei vechi. Are cineva curaj s-o înfrunte pe protejata lui Buzatu? Nimeni, pentru cã riscã sã-l supere pe seful judetului. Citind proiectul de buget al Muzeului Judetean vedem cã – la fel ca în fiecare an – Mocanu trece suma de 2.500 de lei pentru pregãtirea profesionalã a angajatilor. Ori, Curtea de Conturi a constatat cã este o alocare de fonduri ilegalã, la multe primãrii din judet. La Muzeul Judetean, acest fapt este legal si chiar permis.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.