spot_img
spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
23-mai-2024

Munti de gunoaie in padure, primarii curata tot!

- Advertisement -

GUNOAIE… Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, i-a avertizat pe primarii din tot judetul sã ia mãsuri si sã strângã toate gunoaiele din zonele infestate cu deseuri menajere, altfel riscã amenzi de pânã la 100.000 de lei, de la Garda de Mediu. Declaratiile sefului Consiliului Judetean, fãcute ieri, la întâlnirea cu primarii din tot judetul, vin într-un moment în care oficialii Consiliului pregãtesc predarea gropii de gunoi de la Rosiesti cãtre operatorul care a câstigat licitatia, Romprest Energy. “Sunt colegi primari, care sunt si vânãtori. Au ajuns acesti colegi în pãduri si au dat peste munti de gunoaie, în locuri în care nici nu-ti vine sã crezi cã poti gãsi asa ceva acolo. Dacã mergi într-o pãdure si gãsesti 200, 300 sau 400 de kilograme de pempãrsi, este clar cã nu provin dintr-o gospodãrie!”, spune presedintele Buzatu.

“Mai avem de închis groapa de la Husi, la care nu am putut lucra din cauza unei alunecãri de teren, dupã care trebuie sã finalizãm si predarea gropii de gunoi ecologice si a tuturor echipamentelor cãtre operatorul care a câstigat licitatia. Au trecut patru ani de când am demarat licitatia la Rosiesti si acum putem spune cã avem un operator care va prelua toate deseurile din judet. De doi ani ar fi trebuit sã depozitãm gunoaiele la Rosiesti, însã nu am avut ce face. Din luna mai, însã, sper cã vom deschide groapa de la Rosiesti si toate deseurile menajere le vom cãra acolo. Dar, am un mesaj pentru primari: sunt multe zone infestate cu deseuri în tot judetul. Nu voi nominaliza nici o comunã, însã sunt mari probleme cu deseurile depozitate aiurea. Dupã luna mai, toatã lumea trebuie sã înteleagã si sã se mobilizeze, primarii trebuie sã ridice gunoaiele depozitate aiurea si sã le transporte la Rosiesti. Faptul cã UE ne-a dat bani pentru acest depozit de la Rosiesti ne-a impus mai multe conditii, printre care si aceea de a nu mai permite existenta gunoaielor peste tot prin judet. Nu mai putem invoca nimic în ajutorul nostru, dupã luna mai, dacã lãsãm muntii de gunoaie amplasati prin toate locurile, prin judet. Va fi un efort masiv, sã strângem toate deseurile depozitate ilegal prin judet”, a spus presedintele CJ Vaslui.

Munti de gunoaie în toate pãdurile din judet

“Vã pot spune cã sunt zone care sunt infestate de gunoaie si nu-ti vine sã crezi cã oamenii au putut amplasa acolo munti de deseuri. Poate cã a fost si vina noastrã, nu ne-am implicat cât trebuie pânã acum, însã lucrurile trebuie sã se schimbe. Sunt colegi primari, care sunt si vânãtori. Au ajuns acesti colegi în pãduri si au dat peste munti de gunoaie, în locuri în care nici nu-ti vine sã crezi cã poti gãsi asa ceva acolo. Dacã mergi într-o pãdure si gãsesti 200, 300 sau 400 de kilograme de pempãrsi, este clar cã nu provin dintr-o gospodãrie! Peste tot, prin localitãtile noastre, gãsim bidoane de plastic, pungi de plastic, pempãrsi, mizerii. Ori, situatia trebuie sã înceteze, iar dvs., primarii de comune, orase si municipii, trebuie sã luati mãsuri. O altã problemã: trebuie sã începeti sã încasati taxa pe gunoi, ne-am muncit mult pentru a fi aprobatã în toate unitãtile administrativ-teritoriale, de acum trebuie sã încasati banii de la populatie, pentru a plãti cãtre operator pentru gunoaiele pe care le ridicã din localitãtile noastre. Suntem într-o perioadã de organizare, trebuie sã discutãm cu oamenii, pentru cã trebuie sã începeti sã colectati taxa de gunoi de la toatã lumea”, a completat Buzatu, în discutiile cu primarii din tot judetul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.