spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
15-mai-2024

O elevã de la Scoala de Canto „Soul Music Art” din Bârlad, a „suflat” Trofeul „Armoniile Dunãrii”. | FOTO

- Advertisement -

REUSITÃ…Marele Premiu si Trofeul Concursului de Muzicã Usoarã „Armoniile Dunãrii” din Brãila au fost cîstigate de Penghis Diana-Cosmina din Tecuci, judetul Galati pregãtitã de Dragos Gheorghiu, directorul scolii de canto „Soul Music Art” din Bârlad.

Duminicã, 25 martie 2018, în Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Brãila s-a desfãsurat cea de-a noua editie a Concursului National de Muzicã Usoarã pentru Copii, “Armoniile Dunãrii”, organizat de scoala Popularã de Arte „Vespasian Lungu” Brãila, cu sprijinul Consiliului Judetean Brãila, Filarmonicii „Lyra -George Cavadia”, Primãriei Brãila si Casei de Culturã Municipale si al unor parteneri si sponsori. Au fost prezenti pe scenã 62 de concurenti împãrtiti pe grupe de vârstã (7-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani), ei provenind din: Bacãu, Bârlad, Brãila, Bucuresti, Cãlãrasi, Câmpulung-Muscel, Galati, Iasi, Panciu, Pitesti, Râmnicu-Sãrat, Slatina, Slobozia, Tecuci, Tulcea si Vaslui.

Marele Premiu oferit de Grupul de firme APAN, însotit de Trofeul Concursului, au fost cîstigate de Penghis Diana-Cosmina, în vârstã de 13 ani, din Tecuci, judetul Galati, elevã a scolii de canto „Soul Music Art” Bârlad si îndrumatã de domnul profesor Dragos Gheorghiu. În palmaresul ei mai regãsim participarea la semifinala „Next Star”, trofeul festivalului „Toamna pe portativ” si aparitii la televiziune. Diana-Cosmina a interpretat piesa “As long as you’re there” si va fi invitatã în microrecital la editia de anul viitor a concursului.

De asemenea, s-au oferit diplome de participare si pentru ceilalti competitori prezenti în finalã, iar institutiile de la care au provenit toti concurentii au primit certificate de apreciere. Juriul a fost compus din personalitãti marcante ale muzicii usoare românesti: presedinte – Adrian Ordean (compozitor, interpret); Viorela Filip (profesor de canto, compozitor, interpret); Mariana Iordache (director artistic al Concursului si profesor de canto la scoala Popularã de Arte „Vespasian Lungu” Brãila); Dragos Gheorghiu (profesor de canto, director al unei scoli de specialitate); Codrut Croitoru (compozitor, solist Trupa “Schimbul 3”). Prezentarea Concursului a fost asiguratã de actorul Alexandru Iordache din Brãila. Palmaresul complet pentru participantii din Bârlad, de la Scoala de Canto „Soul Music Art” la concursul de la Brãila este: Grupa 11-14 ani: Marele Premiu – Penghis Diana-Cosmina – Tecuci/Galati; Premii speciale: Vlasie Andrada-Iustina – Bârlad/Vaslui, si Bleoju Amalia-Maria – Bârlad/Vaslui. La grupa 15-18 ani premiul I a fost obtinut de Irimia Diana – Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.