spot_img
spot_img
29.4 C
Vaslui
14-iul.-2025

Fãnel Bogos, condamnat si pus la munca de jos

- Advertisement -

LA MÂNA PRIMARULUI

ÎNTÂIUL GÃINAR… Fãnel Bogos, patronul celei mai mari ferme de gãini din judetul Vaslui, a fost condamnat de Tribunalul Bacãu la doi ani de puscãrie, cu suspendare, dupã ce în luna ianuarie 2016 i-a oferit o spagã de 3.000 de lei sefei Directiei Sanitar-Veterinare Bacãu, pentru a modifica rezultatele unor analize fãcute pe niste ouã. În plus, instanta bãcãuanã l-a obligat pe omul de afaceri vasluian sã presteze 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la Primãria comunei Banca sau la scoala din Banca, pentru a se dezvãta de astfel de practici. Bogos se poate considera norocos. Directoarea care a primit mita, Carmen Carleta Bodea, a fost condamnatã la închisoare cu executare. Aceasta va sta dupã gratii 3 ani si 8 luni. Omul de afaceri nu este singurul acuzat de dare de mitã în acest caz. Alãturi de acesta au mai fost condamnati, tot cu suspendare, doi oameni de afaceri, Costel Pânzariu si Alexandru Scripcaru, precum si un medic veterinar, Vasiliu Dumitriu.

Vineri, 22 aprilie 2016. O datã pe care Fãnel Bogos, cel mai mare gãinar al judetului Vaslui, nu o va uita niciodatã. Era cu o zi înainte de aniversarea a 15 ani de activitate a societãtii Vanbet, aniversare la care îsi anuntaserã prezenta inclusiv ministrii Agriculturii din România si Republica Moldova. Judecând dupã lista de invitati, trebuia sã fie cel mai mare eveniment organizat vreodatã de agricultorii vasluieni. Însã a fost si ziua în care procurorii DNA Bacãu au publicat comunicatul care i-a distrus toatã petrecerea patronului Vanbet. Alãturi de alti afaceristi din Bacãu si Iasi, Fãnel Bogos fusese acuzat cã a dat spagã Carletei Carmen Bodea, directoarea DSVSA Bacãu, pentru ca aceasta sã „influenteze rezultatele analizelor asupra unor probe de ouã”. Mai exact, în rechizitoriul celor de la DNA scria: „La data de 08 ianuarie 2016, inculpata Bodea Carmen-Carleta a primit de la inculpatul Bogos Fãnel, administrator al mai multor societãti comerciale, suma de 3.000 lei, în legãturã cu atributiile sale de director executiv al DSVSA Bacãu. Banii respectivi au fost primiti de inculpatã pentru a prelua probe (ouã) puse la dispozitie de omul de afaceri, în scopul efectuãrii analizelor asupra acestora cu încãlcarea procedurilor interne privind achitarea contravalorii analizelor solicitate si în scopul influentãrii rezultatelor analizelor asupra acestor produse alimentare”, se aratã în rechizitoriu. Potrivit procurorilor DNA, Bodea Carmen-Carleta era o obisnuitã a spãgilor. Pe lângã banii primiti de la Bogos, sefa DSVSA Bacãu mai primise din partea mai multor oameni de afaceri, ceasuri, produse cosmetice si sume impresionante de bani. De altfel, multi dintre acestia au încheiat cu procurorii DNA acorduri de recunoastere a vinovãtiei.

Acuzatiile aduse patronului Vanbet au anulat petrecerea de pominã

Evident, acuzatiile pe care procurorii DNA le-au adus patronului Vanbet fix cu o zi înaintea aniversãrii a 15 ani de activitate au dus la anularea vizitei în judetul nostru a lui Achim Irimescu, ministrul Agriculturii de la acea vreme. Iar asta a fãcut ca petrecerea organizatã la restaurantul din Banca sã nu mai aibã anvergura doritã de Fãnel Bogos.

Fãnel Bogos, condamnat cu suspendare si trimis la muncã în folosul comunitãtii

GREU…Marti, pe 27 martie 2018, dupã doi ani de judecatã, Tribunalul Bacãu a dat sentinta în dosarul în care omul de afaceri vasluian, Fãnel Bogos, a fost acuzat de dare de mitã. Cea mai asprã pedeapsã a primit-o, asa cum era de asteptat, directoarea DSVSA Bacãu, cea care a primit mita. Carleta Bodea a fost condamnatã la pedeapsa de 3 ani si 8 luni închisoare cu executare si 3 ani interzicerea dreptului de a ocupa functia de conducere în DSVSA Bacãu. Cei care au dat spãgile n-au scãpat nici ei ieftin. Pânzaru Costel, Vasiliu Dumitru, Scripcaru Alexandru si Bogos Fãnel au primit câte 2 ani închisoare, cu suspendare. În cazul acestora, s-a impus si obligatia de a munci în folosul comunitãtii, pe o perioadã de câte 60 de zile. „În baza art.93 alin.3 din codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatii vor presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii, pe o perioadã de câte 60 zile, dupã cum urmeazã: (…)inculpatul Bogos Fãnel la Primãria com. Banca – Vaslui sau la Scoala Banca – Vaslui”, e mai aratã în decizia instantei bãcãuane, datã în urmã cu trei zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.